Sunday, October 09, 2011

Tutti Frutti - fenomena terbaru?

Kalau untuk keluarga kecik i ni YES.. i ingat lagi mase tu I pergi Wangsa Walk dengan adik-adik I, Shahiran and Cik yah.. actually kan to be honest, kalau ade ape-ape yang i nak cari yang laki i tak boleh ikut especially lepas-lepas balik keje, I memang heretlah adik i dua orang ni ikut I.. and derang selalu sporting ikut je sebab selalunye seperti biase mestilah bestkan sebab lepas-lepas tu i will "award" them with something, tak pun adik-adik i tanpe segan silu boleh mintak dekat I hahaha.. 


back to the topic, mase lalu dekat Wangsa Walk tu, mase tu parking jauh sikit... alaa kalau nak ikutkan, i kadang-kadang memang kiasu sikit, kalau ade parking tak yah bayar, kalau i rase boleh jalan and tak  membahayakan, i sanggup je jalan walaupun parking tu setakat dua tiga empat ringgit je sekali masuk :).. oh did you i dolu-dolu keje dekat accounting firm hahaha..


So bile lalu tu, ade Tutti Frutti, i pun cakap dengan adik I, "eh jom try ape yang best nye" so mase i masuk kedai, seperti biase kalau kadang2 bile i jadi tak malu, i selambe je.. terus tanpe segan silu i announced dekat satu kedai (mase tu takat tanye staff dia je, tapi sebab duduk jauh bebenor, i pun cakap pade jauh je)

Me: eh dik, akak ni first time ni, ape nak buat ni 

adik i sambil berbisik... "ish kak long ni, cakap la pelan-pelan sikit"

hehehe..


tapi nasib i baik.. i sempat laa tengok rupenye 10 gram same dengan RM0.53 sen (ok akak lupe, 10 gram  ke 100 gram, tapi 100 gram macam tak logik pulak).. so tak de lah i ambik cup yang besau tu lepas tu penuhkan sehabis mungkin kan..

but my first bill with Tutti Frutti was RM11++ and shared with 3 of them.. huhu.. 

So bile i try... sedapnye!! terus i introduce dekat laki i..

and

IT WAS A BIG MISTAKE!!!

hahahahah... sorry lah Encik Emran ye..

so sekarang ni laki i ni tak boleh lalu dekat MRR2 depan zoo negara tu punye Tutti Frutti, kalau lalu sure nak stop..tapi serious laku betul Tutti Frutti kat MRR2, penuh ok!!

and Emir pun same naik suke Tutti Frutti jugak but err it was not as bad as his father.. Laki i kate, it reminds him of his childhood days selalu makan yogurt icecream... :)

Tapi serious memang sedap pun... :) Tengok lah gambar-gambar Emir ni
  

p/s kalau you all pergi sane, jage-jage jangan sampai penuhkan cup tu, dah banyak kali i tengok orang yang first time datang, terkejut badak sebab bile timbang boleh kene sampai RM25 and above for just one cup.. 

8 comments:

Mama Zharfan said...

belum pernah try :) tapi i tak suka yoghurt, tu tak berapa excited nak try tuti ni :p

mama tisya said...

tk try lg..ada tgk yg opposite zoo tu...b4 ni tau yg dkt ngan wangsa walk tu

Nad @ MamaZakwan said...

comey emir..
dah besar dah die..
saya tak penah try lagi tutti frutti ni..

Ummi Dania Yasmine said...

i dah try tapi berhati2 untuk tidak memenuhkan cup kalau tak zassssssss.....sediakan duit ler...

MamaRifqy said...

kite mmg la tak pernha try lagik...!!!!! takut gak nak try..takuttt!!!!

Em's Family said...
This comment has been removed by the author.
Em's Family said...

suzie: i pun bukanlah penggemar yogurt.. tapi yogurt ice cream ni sedap!! :D

mama tisya.. kat MRR2 situ senang sikit nak parking.. wangsa walk tu kalau nasib dapat la parking depan kedai

nad: udah 5 tahun ini budak.. try la tutti frutti ni.. sedap!!

ezna: i dah pandai dah nak agak2 berape i nak letak dalam cawan tu.. hehe..

mama rifqy: takut ketagih erk... same macam laki i... ketagih sekarang

Iryani Noor said...

Pst: kalu ko nk pergi yg dkt UK Boulevard tu, dtg time mlm.. confirm xramai org =p

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez