Wednesday, October 12, 2011

Graffiti at Wangsa Maju

you know, whether we notice or not, we have a lot of creative youngsters out there.. tapi mungkin prasarana tak cukup banyak bakat-bakat terpendam yang terpakse direndam dalam kepala, tak pun kalau depa melepaskan bakat terpendam, orang nampak macam vandalisme. Yes, i akui kadang-kadang, contohnya macam pelukis graffiti memang tak patut lukis dekat tembok dinding rumah orang, and i percaya, tuan rumah tu sure akan sumpah seranah kalau tengok-tengok tembok dinding dia yang dah dibina sampai terkopak duit poket sendiri kene lukis gambar errr... Nirvana ke atau sewaktu dengannya..


Kalau siape-siape yang duduk dekat Wangsa Maju area, atau selalu pergi Carrefour Wangsa Maju, banyak akan perasan lukisan graffiti yang sangat menarik dekat tembok Shell.. Ini kalau orang cakap vandalism, i kurang bersetuju, sebab the art is nice and that art should be presented to others. Plus, tak kacau siape2 pun, tak tau la kalau tauke Shell tu marahkan, but I dont think so..




And this group is quite active dalam sesi penukaran Graffiti.. macam-macam seni dekat situ.. kali ni tema hari raya.. I should taken the pictures more, tapi memandangkan I sendiri yang bawak kerete, I sendiri yang ambik gambar, mane lah nak sempat kan.. ini pun sempat sebab traffic light tengah merah..


sayangkan, tak banyak bende2 macam ni disediakan untuk remaja kite.. dulu mase zaman i kecik-kecik ade Rakan Muda, i still believe Rakan Muda was a good program and mase tu, our Government memang betul2 buat. dulu kawasan perumahan yang I tinggal dekat Ampang Jaya, memang aktif sangat kegiatan Rakan Muda ni and it was FREE..!!


but biaselah negara kite ni, each Minister is trying to make new changes, and the last development has been ignored despite millions of Malaysian taxpayers' contribution have been invested.. kalau lah Rakan Muda tu dapat maintain dari dulu sampai sekarang, banyak budak2 boleh buat dari mengadap komputer / Facebook.. errr at least mak bapak pun boleh join hehehe


oh ..... and same goes to our education system :) dok tukar je kan.. 







5 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

I DULU RAKAN SUKAN... :)

Iryani Noor said...

betul.. betul.. aku suke tgk graffiti2 tu.. mmg cantik

Ms J said...

cantik2...mmg sgt berseni...i don;t think i can paint mural like that....kt bwh AKLEH pon ada..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila tak penah masuk..hehe

thing said...

Salam nak tanya boleh tak saya dpt info yang buat gtafiti di wangsa maju...saya nk buat brand grafiti...

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez