Friday, September 16, 2011

Winning entry: from Doubletree Hilton contest

Who love to eat?


ME!!!


Who love vouchers?


ME!!


If you get both??


hehhehehehhehehehehe


orang tua kate... senyum macam monyet, senyum sampai ke telinga.. sebab tu untung ade muke bulat macam I.. so bile senyum nampak bulan penuh yang senyum macam gini




muke bulat i rase macam lambang emosi.. :D sedih ke gelak ke pening ke, betul2 muke bulat yang tunjuk.. kalau muke lonjong tak ke "kurang mampat" sikit senyuman dia hehehe


ok ok..


Melalut..


ceritenyer


I menang voucher makan dekat Makan Kitchen Doubletree Hilton


So seperti biase, I selalu semangat waja sikit, kalau i dah lalu tempat yang boleh ambik hadiah, tak kira lah dah ready ke belum , i mesti nak singgah, tanye dulu, mane tau kot2 boleh ambik kan..


mase tu bulan puasa, hari Sabtu, gatal :D


ajak Mimi pergi kutip hadiah sane sini, sekali balik


"Mimi, kak long ade menang Doubletree Hilton, nak pergi kutip ke? derang pun tak telefon lagi"


tapi sebelum sempat Mimi jawab, i yang tolong jawabkan :p


"redah je lah, ade ade tak de tak de"


Doubletree Hilton betul2 depan Ampang Park, mase tu bulan puasa (ouch! yes, entry lame), dari parking kat hotel, baiklah I parking dekat Ampang Park.. save budget..


sekaliiiiiiiiii.. mak i!!


Dalam car park tu jem.. nasib laa ade tempat parking


errr kaye betul orang KL ni yer, err tak tau ke baju kat Ampang Park tu MAHAL gile gile..


tinggalkan Ampang Park..


So biase lah, i malas nak posing, I suruh adik I posing :d




Tengah lunch bulan puasa.. tak ramai orang pun..


sodap nye mira tengok..


tempat dia very clean and terato *eh semua hotel pun macam tu kan :p*



I tanye jugak, kot kot lah ade promotion buy 1 free 1 ke boleh lah i mengangkut adik beradik i makan kat sini one fine day, tapi depa kate

"sorry, we will start our promotion after raya"

ye lah kan, mase raya and Ramadhan la jugak hotel-hotel ni buat duit kaw kaw punye, company nak belanje anak buah makan kan.. :)




actually tak dapat pun hari tu, HR depa dah tutup.. tapi tak pe lah.. memang niat adik I nak menjamu mata kat Ampang Park..

So hari kemudian kemudian baru lah i ambik hadiah, mase ni dah lepas raya dah... I cuti (mase ambik hadiah Royal Gold), laki i pulak On pulak nak merayau ambik hadiah.. 

Actually yang menang bukan name mira pun, name Mimi dengan laki i, walaupun hakikatnya akakkk la yang buat slogan :p

First menang Doubletree Hilton Chocolate Chip Cookies.. worth RM36

Actually ade cerite..



By right, I should win two vouchers, sekali boleh pulak depa ni revised winner list and name adik I ni terkeluar dari senarai.. sebab..!! dia kate adik I hantar lambat, sebab tarikh tutup pukul 5 petang, adik I (i lah tu) hantar pukul 11 malam..

anyway, agak2 salah sape?? :D

tak pernah lagi i encounter organizer revised winner list.. kalau blogger pernah lah..

NI REPUTABLE COMPANY ok

Memang la frust, kalau tak, boleh dating dengan laki i.. takkan la i nak beli voucher makan untuk sorang jer harge RM90++ (i kedekut!! nak keluar duit banyak tu)..



u think i tak complaint? of course I complaint, :D by right, they should thoroughly checking the winners list.. but they said "we cannot satisfy everyone, at least we replace it with cookies"

ape2 jelah kan.. Rezeki makan cookies.. lagipun kalau tak kerana revised list ni pun, I dont think i akan dapat merase cookies tu kan.. 

i tengok bahagian bawah dia -- made in USA .. 



and dapat lah voucher makan satu.. actually banyak giler i masuk contest derang ni.. memang target nak dapatkan seberape banyak voucher makan, tapi i dapat satu je.. ok lah kan.. its better than nothing right :)

i memang planning nak makan dengan emir je kot.. sebab Emir free :D



Saje amik gambar banyak2 nak menyimpan kot kot ade contest dengan cookie Doubletree ke kan.. mane lah tau, one fine day.. 

I would rather save the pictures here rather than in the hard drive especially when I dont have the right to control the hard drive.. 



abaikan aksi2 yang over sikit.. :d simpan buat kenangan sepanjang zaman



Emir ni bukan posing, memang gaya tengah makan pun, baru lepas mandi, tengok tu rambut pun tak nak sikat..





biase  lah bile suruh posing tak mau nyer dia.. kene ambik shot cepat2 kalau tak tiada siaran ulangan..


Apepun, its better to win something kan :)








2 comments:

Mama Zharfan said...

sgt besh bila menang voucher :) congrats babe!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

anak bujang u dah besar..besar nanti hansem ne

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez