Monday, September 26, 2011

when you have two choices..

pade mule mira start bekerja, I always hoping to get a kind hearted boss, to me, boss yang baik penentu jugak macam mane kite akan jadi satu hari nanti.. bayangkan kalau kite bekerja dalam keadaan yang demotivated.. boss tak recognize kite, pendek kate kalau boss tak appreciate kite.. 

how do u feel?

even more demotivated kan..

i have gone through that part.. it was miserable.. really..

tinggalkan kisah2 lame i.. tak baik cerite bende tak best ni dekat public.. pasal bende tak best la jadikan diri kite ni lebih baik dari hari sebelumnya..

anyway, dipendekkan cerite, now im back on track .. 

i selalu berdoa, satu hari nanti i akan dapat keje yang i nak keje sampai mati.. 

dan paling utama ..

i nak dapat boss yang seadanya..

maksudnya, boss yang takkan buat i malas nak pergi keje 

boss yang takkan buat hati i ni sentiasa dup dap bile kene jumpe 

i tak de lah demand banyak..

akhirnya.. Allah bagi i peluang itu..

dan i dapat keje yang i suke.. 

boss I berlainan bangsa dan agama, tapi Alhamdulillah they are very understanding

and I couldnt ask for more..

yes, i have two bosses.. but i really can go along with them..

finally, i dapat keje yang i tak perlu rasa tak nak pergi keje, 

i dapat keje yang i tak perlu fikir pasal nak ambik MC.. 

to me, kali ni i dapat keje yang memang seikhlas hati i nak keje.. 

and finally, I do really like my job now...

keje yang I rasa I akan keje lame.. 

seriously.....

TAPI..............

to be continued sebab nak bagi tido Emir.. :D

4 comments:

Wansteddy Tales said...

kdg2 wan pn rsa letih kerja. rasa fedap dgn politik pejabat.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

oh dah dapat keja baru ? tahniah.. moga suksess ye...

Mama Zharfan said...

suspens sbb ada tapi tu..

AyuArjuna BiGoshh said...

la ada continue part lak...hahahah...:)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez