Tuesday, September 27, 2011

when you have two choices.. Part 2

sorry kawan-kawan, semalam lepas bagi tido Emir, seperti biase dengan mak dia tido sekali :p.. 

well, i kan sekarang tido awal.. 

agaknyer dah tua kot haha, dah tak larat dah stay up macam dulu.. kalau stay up kene make sure esok mesti cuti.. kalau tak.. jadi zombie la kat office tu..

okeh, baiklah.. 

sambungan pada TAPI.....

*******************************

sekarang ni kan mira dah keje situ.. 

which I love it.. 

really, I love my job.. and I know tak banyak orang boleh kate dia suke keje dia, and I am lucky to have that privilege to say that..

ku sangka panas sampai ke petang, rupenyer hujan di tengah hari...

di kala i seronok dengan hari hari I di tempat keje baru

sekali...

I RECEIVED ANOTHER OFFER!!!!

bayangkan macam mane perasan I

mase I tak keje nak dekat 8 bulan tu, tak de pulak mane-mane company yang sudi jenguk I

say Hi ke ape kan..

sekali bile dah elok dah keje sini..

dapat pulak THIS offer...

and this offer... those yang tahu I dari dulu sampai laa ni.. it is from the Company that I am dying to work for...!!!

TAPI..

again.. perhaps sebab I dah suke dengan tempat keje baru, the excitement tu memang tak de..

I siap fikir, can I survived in the Company which is now known as very political? hehehe

I siap buat my own schedule, pro and cons tempat keje sekarang dengan tempat keje di sane..

despite that keje di sane offer higher pay..

dari segi work wise, dekat tempat keje sekarang memang best..

TAPI

dari segi benefit.. of cos dekat sane menang dengan jayanya...

SO 

it goes back...

Untuk ape I keje? 

Untuk jadi kaya???

NO...

Untuk jadi Partner??? 

NO...

Untuk jadi CEO???

Lagi lah NO...

I keje sebab nak bagi lebih keselesaan pada keluarga I..

and in conclusion, I work for my family..

and that is why, on my part, I have to sacrifice..

Lagipun, katekanlah I reject tawaran itu...

orang di sekeliling i yang sedih... 

bukan ke kite keje nak gembirakan orang??

YES...

so to that, dengan berat hati, I terpakse tinggalkan tempat keje I..

tinggalkan bende yang I suke..

tinggalkan tempat yang baru beberape bulan je i menyinggah...

insyaAllah, I sangat berharap I made a right decision

sebab sekarang ni, I just ikut kate hati...



8 comments:

ujie said...

Ko dpt offer petronas ek? Congrats..just listen to ur heart n the rest just leave it to Allah..Insyaallah, everything will go smoothly.

Ummi Dania Yasmine said...

wahhhhh.......petronas tu ramai kwn i...:-)

Mama Zharfan said...

adik i kat petronas :) besh bab2 benefit and bonus yg average 6-8 bln gaji tu...masyukk :)

Em's Family said...

wish me luck ok at this logo hijau company :)

mommy nazeef said...

waaa....baru terbace ur post! congrats beb! insyaAllah...kat mane2 pon musti ade rezki kiter...perhaps kat ctu better than others... :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

petronas?? nak joinnnnnnnn..hehe

a wife, mother and an employee said...

congrats to u mira :) betui ke that place is very political? haha. actually i dah lama tak rasa working environment sini. so, rasa awkward.

btw i'll back to work as well, still deciding which is better.

Iryani Noor said...

listen to ur heart babe...
dulu pun mmg ko nk keje kt sini kn?? so rezeki jgn di tolak..

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez