Friday, September 23, 2011

Kids and raya...

Raya sebulan kan :)

So mood raya pun still ada.. 

ape tak nyer.. 

Open house tak habis-habis.. 

belum masuk kenduri kawin mase time raye ni..

so makan makan and makan

memang sungguh lah i kate by 1 october i mesti control makan 

so sementara tak sampai 1 oktober ni baiklah i al hentam al segala makanan yang ada kat depan mata..

Sorry i keluar topik.. ok ok jom masuk balik pasal budak2 dan raya

kids are honest. they really are.. 

ye laa kan, i dont think derang paham bebenor makne raye..

Ayat standard yang kite cerite kat anak-anak kite 

or yang kite dah diajar dari kecik

"raya ni untuk orang puasa je, orang tak puasa tak boleh raya"

kalau budak2 point of view pulak

"raya best, sebab dapat duit raya"

"kalau raya mesti kene balik kampung"

hehehe..

best kan jadi budak kecik.. their life is so simple and straight forward... 

so gambar-gambar kat bawah ni mase raya pertama..




Emir is so happy to meet his cousins.. main sane main sini.. baju melayu tu sampai berpeluh-peluh la bau badan dia :) tapi untuk i.. bau peluh emir best hahaha



i rase budak2 ni memang bateri energizer kalau bab-bab nak main... derang bukan macam kite, duduk kejap, relaks kejap.. depa ni sentiasa on the move.. kaki tu mesti digunakan sepenuhnya.. selagi orang tak kate STOP, selagi tu dia melompat sane sini 



tapi best, kalau balik Melaka pun, i relaks je, sebab Emir ramai je orang nak layan hehehehe.. nak nak Emir setakat ni cucu paling bongsu dekat belah hubby I.. kalau ikutkan kesian jugak sebab dia tak de geng.. tapi setakat ni, I dont have to worry, sebab Emir sentiasa ade je orang nak main dengan dia..


p/s bayangkan lepas dah overloaded dengan makanan terus exercise macam gini.. :D






3 comments:

mummy_ayu said...

agree....kids la yg paling happy bila raya...

ashra said...

zaman kita bebudak dulu pun hepikan..tak ya pk apa..main main main je time raya.hehe

Em's Family said...

ayu: and they dont bother the surroundings :)

ashra: teringin nak zaman budak2 balik especially bab2 dapat duit raye :D

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez