Tuesday, September 13, 2011

Jom Makan: Saba Restaurant, Setiawangsa

Siape suke makan makanan Arab??

you? you? you?

I know someone who really LOVE kambing!!!

non other than my husband.. kalau bagi Kambing semua lauk lain jadi tak sedap.. Hari tu I was on leave.. so i memang teringin sangat nak makan Sekinchan Ikan Bakar, cari punye cari tak jumpe , actually kat mane pun kiterang tak tau..

So laki i cakap, jom lah makan Saba Restaurant, dia belanje

hhehe bile dengar dia belanje

ON JE LAH :D


senang je nak cari, it is situated in front of Setiawangsa Putra LRT .. It was my first time here and errr... countless visit by my husband.. i know they have another branch in Putrajaya 

ade dua tingkat, atas tu best sikit sebab ade air con..

bawah --- ok ok lah...

I pun tengok lah lauk nyer

anyway, this is the menu with the price list..



tekak i pulak hari tu tak berapa nak makan kambing, sebab dalam kepala teringin laa makan sotong goreng tepung.. so i ordered Chicken Mandi..

inilah rupenyer.. tapi pergh, kalau makanan Arab ni memang confirm big portion..




Husband I, tok sah cakap, confirm menu dia kambing..  he ordered Kabsah Lamb..

overall i might say, sedap!! i rase kat Saba ni sedap, if u want me to compare dengan restaurant Arab  yang lain macam Al Rawsha, Al Wadi (kat Setapak tu), i rase sini pun sedap.. dulu i ade pernah sekali Al Daifah dekat Sri Petaling, tapi dah lame sangat so tak ingat.. tapi i rase situ pun sedap jugak



kat sini, untuk i, harge air berpatutan.. so lepas ni tak payah lah nak pergi Al Rawsha dah, udah la kene meredah jem pergi sane, Saba je lah lepas ni ..


anyway, kat sini kalau nak bayar, jangan pulak laa u oll angkat tangan suruh mintak bil.. hehehe.. 


nanti kene gelak dengan orang sebelah..


depa ade card.. so u just show the card to the counter... and pay.. 


so... sape dah pernah pergi sini?? same comment dengan i tak? 


9 comments:

Jojoe said...

i pulak tatau ada saba kat setiawangsa. yahooo bestnyer... tapi awak, sk ikan bkr ada kat setiawangsa.. Blok belakang bangi kopitiam or nearby jumma mamak tu..

mama_umar_maryam said...

xpnh try lg,aritu ade try kazakhs punyer food,hmm,zt rase zt bknlah into timur tengah punye food,hehehe

Mama Zharfan said...

my hubby suka mkn kambing....me suka ayam ajer--tp me konon2 in diet mode..tak leh suka suki mkn2 ni hahahah

mama tisya said...

yg lg 1 outlet tu bkn putrajaya tp cyberjaya....yg kt setiawangsa ni pernh 2x dh mkn..sedap...tp adik i ckp yg cyberjaya lg sedap....jauh la plak nk try nun kt sana...setiawangsa dkt je ngan umh...yg wadi & ar rawsha blum try lg...tp yg kt chulan hadramat pernh try tp sedap lg saba la

BabyBooned said...

hahahaha yes thats one of our fave places to go! gibran loves the nasi! did u try the rice pudding??? hmmm yum

aincomel said...

yes! saba best.. n murah compare to al rawsha etc.. skrg aku n cicak mmg tgh gile mkn nasi arab.. haikal mkn nasi arab kosong pon bleh habis satu pinggan.. kitaorg slalu pegi branch cyber.. tp kedai dia tak cam kedai arab lain la.. takde deko2 ala arab.. cam kedai mkn biasa je..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

katanya kat cyberjaya ada..i belum sampai waluteringin

meshila@bella said...

saba lg sedap sedap sedap dr alrawsha! serious talk, tp the best kat aldaifah sr petaling, pergi confirm x rugi sbb nasi dy je da sedap! x nmpak da kambing tue, trust me cause im lambs lover, ecewahhh, tp aldaifah mahal 😅 overal ikut bajet, saba ok 👍

anak Wan Salleh said...

saba i pernah makan, rawsha i pernah makan, daifah pun i pernah makan. agree with u.. daifah lagi sedap :)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez