Monday, September 12, 2011

Introducing Ayman Farhan

wahh teringin nak buat introduction macam ni lepas 5 tahun...


but unfortunately, rezeki i belum kesampaian..

insyaAllah, kalau Emir sorang je anak I, Alhamdulillah..

cume ye lah, Emir pun dah besar.. dah kurang dah nak keleng2 gomol2 dia.. kurang mau dah dia.. :)

mulut i ni pun jenuh dah nak menjawab

"bile lagi Emir nak ade adik.."

can you guys please please please avoid this question not only to me, or any other people yang you all rase tengah susah sangat nak usahakan dapat anak... 

tengok lah kesesuaian sayang oii.. 

kalau anak dia baru setahun dua, atau pun kawin baru 7 8 bulan tak pe lah u all nak tanye.. 

ni kalau anak dia dah 5 tahun, dia pun dah kawin setahun lebih, 2 3 4 tahun, used ur common sense lah dear :)

sometimes you just dunno how tired we are ..

maybe laki tak sensitip bab2 ni, but perempuan i know kadang2 tu mental torture.. cume i kengkadang bersyukur at least dah ade Emir, so stress tu adelah kurang satu darjah

and the best part.. macam I.. i sangat tau muke2 orang yang sameeeeeeeeeeeeee jer tanye soalan yang sameeeeeeeeeeeeeeeee jer :)

please lah ok.. 

sape tak nak anak banyak2

anak tu kan penyambung doa kite bile kite dah tak de nanti
anak tu kan pengikat kasih mak ayah
anak tu kan pemangkin nak bagi mak ayah keje kuat 
anak tu kan pembawa rezeki 
anak tu kan meriahkan rumah kite

so tuk tuk tuk...

ingat i tak tau?

----- hehehe saje lepas geram sebab tahun ni soalan yang same makin bertambah pulak :) -----

back to the story...

anyway, Hana (err should i introduce her blog haha).. www.hana2009.blogspot.com.. kalau sape2 rajin tolong bersihkan segala sawang kat situ ok.. 

she is my errrr errr errr... 

kawan dari umur 8 tahun sampai la ni..

kawan dari bendera merah pun tak dak lagi, sampai lah jadi anak dara, sampai lah masuk u, sampai lah beranak pinak..

lamee kan..

introducing her second child

aka first son

AYMAN FARHAN




muke lebih kurang macam kakak dia..


I siap cakap kat emran


ni mesti Hana letak name anak dia Alee Farhan (suke hati aku je kan) sebab kakaknyer Aleesya Farhana, sekali see see, at least 50% betul Farhan tu ade.. kire pass tu.. :D


Hana ni kali ni beranak, relaks je.. pantang sendiri lagi

mase i datang rumah dia, amboii, siap tanye pukul berapa nak datang

bile i tanye kenape

rupenyer mauu pergi jalan beli tudung raya

*dush.. mak moden sekarang ni hehehe

ape pun, seriously I am happy to see my friends yang dah beranak pinak..

i think thats the beauty of me :D

walaupun sedikit jeles (weii.. i manusia yang tak sempurna-lah :p)

but i am sincerely happy to see my friends

anak 6, anak 5, anak 4, anak 3, anak 2, anak 1

as i do love KIDS!!!!

moga hidup kite aman bahagia dilindungiNya...

Amin......................

Welcome to the world Ayman !!!

7 comments:

Ummi Dania Yasmine said...

i suka i suka baby....i yg selalu ditugaskan utk jaga baby...ya ya agree with u...tak payahlah tanya bila dania nak dapat adik....ce cuba i anak 10 tanya dia yang anak 1 balik, bila nak dapat adik? apa dia rase? happy ke apa? patut patut la tanya soalan tu.....aduhhhh.....dush dush dush....

kemma said...

tapi ada yg x ske la mira..ekceli akk amat sedih bila ada yg suh ikat pas delivered yg ke-4 ni.rse cam mnyusahkn org ke akk ni?siyes pnh mngis sbb SIL kata "tu la beranak ramai lg"sdgkn ank akk baru 3..n now akk pgnnt ank ke-4..siap suh ikat lg..akk terasa hati sgt..huhu..macam salah plak klo pegnnt.smpi mse 1st tau pegnt akk decide nak buang je..siap da wat appmnt tp lastly akk rse takut..sedihla mira bila org wat camtu..

AyuArjuna BiGoshh said...

hmmmmmm....hehe no komen i anak 5 ... :0

Iryani Noor said...

wahh hana dah ada 2 anak...
best best..

xpe la babe.. mulut org mmg mcm tu.. tak fikir betapa sensitive nyer soklan tu sbb tak jd kt derang kn.. aku dulu sblum dpt sofia pun ade org tnyer 'aku rancang ke??".. haisy rasa nk lempang je.. tp pujuk hati mungkin belum rezeki aku nk ada anak, tp rezeki dlm bentuk lain yg Allah nk bagi =p..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mmm..insya allah ada rezeki mira nanti...

ashra said...

comelnye ayman..hehe

betul myra.
kadang2 musykil dgn orang sekeliling yang bertanya.anak tu rezki allah.Bila allah izinkan,allah akan izinkan.bila belum,ngandung 9bulan pun takan kesampaian.kebanyakan orang tau tu,tapi suka nak kaco sensiviti kita kan.tak marah bertanya,tapi kalu berkali2 tu orang sama,hangen gak ye..


mudahan ye myra..
dengan kesabaran,allah sentiasa lebih berkati hidup kita.

Hana said...

wahh! got special entry,, thank you.. heheh.. insyaAllah i doakan yg terbaik utk u.. can my kids call you ibu? ehehe..

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez