Thursday, September 08, 2011

BIG Winning entry: Peraduan MASPATI


Alhamdulillah, I might say this is an awesome winning..

Udah laa dapat cash prize.. nak nak pulak nak dekat Raya..

Orang kite ni kalau nak raya, memang gune duit sehabis mungkin

Termasuk la yours truly..

Dari budget konon-konon nak  bersederhana

Sekali tanpe disedari

mak aihhhhh,serious.. memang lari..

Honestly tak lari pun, bende yang I spent memang lebih kurang same dengan buku kira kira i

Ape??? ade buku kira kira..

hehehehehe.. ha ah...

Setiap bulan I akan buat my monthly budget planning...

Then I buat day to day punye spending.. so sebenarnyer ape yang I rase i akan spent untuk raya, memang betul pun.. Overbudget jugak, tapi overbudget tu datang dari beli barang-barang unexpected for Emir..

Jadi, given the fact this cash prize dapat untuk raya, lompat katak ok...

Seriously, I tahu jer name I as a winner..

TERUSSSSSSSSSSS desperate telefon Tongee :D


Tapi dia kate

"i need to discuss with my boss first, will call  you once it is ready"

Sekali sabtu dalam pukul 11.40 malam (mase tu i dah tido), tengok SMS the next day lah

"you can collect  your prize on Monday (note: Selasa tu raya)"

Yeay!!!

Mase tu cakap dengan Encik Husband, tak kira lambat mane pun hari ni jugak I nak bank in cheque tu... kurang-kurang Jumaat duit dah masuk...

I pun tunggu lah dengan Emir, sementara staff dia arrangekan hadiah..... I rase i lah kot winner yang paling first sekali sibuk nak collect hadiah hehehe..

Laki i dalam kete, jage barang, ye lah mase tu pun on the way nak balik Melaka, segala mala barang dalam kerete tu...

Sambil tu meh intai ape product Tongee ni..


Sekali, Mr. Lau pun datang... with

CASH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cash cash cash....RM3,000 cash!!!

I pandang kiri, pandang kanan, takut ade orang usha usha I hahaha...

then Mr. Lau cakap

"u kire, cukup tak RM3,000"

I terus cakap

"I TRUST you all, takkan u nak bagi kurang kan or terlebih kan"

Hahaha terkezut babe... serious I tak kire pun duit tu...


Staff ni tanye what is your tips..

Tapi mase tu I tak dengar pun, ni Emran yang cakap bile masuk kerete

"asal Ibu senyap je dia tanye what is your tips"

Serious mase tu dah kat awangan kot hahahaha tak dengar..

So what is my tips.. 

Hmm...

bile nak buat slogan cube touch how the product reach the customer, just ignore Ramuan dia, ingredient dia berkualiti ke ape, sebab untuk Mira, itu semua tak penting, lagipun each product memang dah unique..

Cube check.. tengok L'Oreal.. tagline dia - Kerana dirimu begitu berharga
Shell - Lebih kilometer
Syahirah - suci dan segar
Gardenia - enak dimakan begitu saja...
BMW - Sheer Driving pleasure

So , silalah tinggalkan slogan-slogan yang macam bunyi cam gini

"ramuan berkualiti", "dijamin asli", "ramuan bermutu tinggi" 

errr... i tak bagus jugak, tapi that is ape yang i selalu amalkan .. sharing is caring kan :D

Dah dah...

Last sekali jom tengok I posing dengan duit I hehehe...


Alhamdulillah, dengan duit ni dapatlah tolong I ...

Jadi, percaya pada Rezeki , Allah is always there for us...

11 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

good tips
;0

mama rifQy said...

ooo..itu tipss nyeeee!! Tahniah kak!!!

Wansteddy Tales said...

Ramuan bermutu tinggi. Memula join contest dulu. Diriku yang bengap, buat juga slogan berbaur demikian. kesannya... mira dah bagitau! hahhaha... tahniah mira! satu lagi grand prize yg superb! wan ni nama je menang tu ini... tp susahnya nk lekat yg GP. huhuhu.... xde rezeki lagi... bersyukur je la apa yang ada :)

Mama Zharfan said...

congrats babe! and thanks for the tips :)

Nini D.. said...

org yang rezekinya diberkati Allah walaupon sedikit takkan lokek berkongsi tips kan kak...
thats the thing yang saya suka dgn akak...
moga akak terus menang & menang lagik!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bestnye menang cash monyey.. mmg rezeki mira lately nekan?? 20K +3K.. hampir gaji ila setahun!!

mommy nazeef said...

waaa...menang lagik...siap dapat cash!! nyum nyum~

Cute MuM said...

rezeki..
tq bagi tips..
lepas nie akan mula mencuba.
hope ada peluang untuk menang..
:)

Liz Rohaizat said...

congrats mira! banyak tu. mmg rezeki la.

mama_umar_maryam said...

wow..klu zt dah terpeluk cine tu hahahaha

Iryani Noor said...

waaa duit raya.. duit raya...
thanx for the tipss babe... =p

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez