Tuesday, September 06, 2011

BIG BIG winning 2011: Royal Gold Contest

Mula-mula nak update cerite pasal raya..
sekali, kebanyakkan blog tengah syiokk cerite pasal raya...

Nak gak join sekapal, 

tapi

semua gambar dalam kamera Encik Emran
dah la kene convert dari RAW ke JPG dulu..

So, kirim salam jap...

Sekali...

baiklah Mira bercerite pasal kemenangan yang tak dijangka...

Ramai dah tahu kot..



Alhamdulillah, bersyukur kepada yang Maha Esa, sebab Mira dipilih olehNya untuk dapat nikmat ini..

Mase tu waktu pagi, hujung minggu..

lepas sahur, kalau hujung minggu, memang mira jadi buang tebiat..

buang tebiat main komputer... mulelah dari sahur sampailah pagi dalam pukul 10 tu..

tapi hari tu lain, pukul 9 lebih, tup tap ade orang call..
aikk.. nombor tak kenal..

angkat jugak

"hello, ini wan *fa*zi*atul a*mira ka"
"yer saya"
"you ade masuk itu contest Royal Jelly (sorry at first i heard bunyi macam Royal Jelly :p)
"Tak de tak de"
"Ini bukan wan *fa*zi*atul a*mira ka"
"yer sayalah"
"you tak masuk itu Royal.."
"Royal ape?"
"Royal Gold"
"oooooooooooo, ada ada"
"I am Ang, I just want to inform you that you just win the GRAND PRIZE"
"aaa... aaaa.. WHAT"
"Yes, you just win RM20K"

OK, mase tu di pagi buta terus aku terpekik pekik macam orang histeria, 

lepas dah terpekik2

"Are you sure"
"yes yes, you can look at The Star on 2 Sept"
"Ya Allah betulke ni--- (terlupe pulak he is a Chinese)"

what...

Are you serious 

RM20K...

but not cashlah.. GOLD jongkong tu!!!



Hari ni, urusan nak menguruskan hadiah dijalankan..

Ade representative dari HQ turun ke KL, bukakkan mira punye Gold Investment book....

Dia beli segram dulu, bagi syarat nak bukak akaun..

The remaining, mira belum dapat lagi..

Akan ku tungguu!!!

So, tadi masa urusan nak bukak akaun tu

"Berapa ramai contestant  ya"
"Semua ade lebih kurang 2000 forms"
"You cabut gune computer generated ke by lucky draw"
"Boss i cabut"

and yes, I feel so lucky.. selalu i kate, most of the contest yang I participated, adalah based on effort..

I mean kene pikir slogan lah, itulah inilah..

tapi Royal Gold ni, jawab 3 soalan, tadaaa, I'm done

and plus, I just submitted

ONE ENTRY ONLY...

mase tu I berbelah bahagi nak masuk, ye lah, Proof of purchase was RM25 and above..

kan i kate, i betul2 calculative mase zaman i tak keje..

every single cent adalah sangat bermakna.. but hmm.. since tisu pun dah habis..

lagipun memang nak kene beli tisu pun..

so, mane tau, rezeki i kan..

BELI JE..

I remember, my purchase was

RM31.96..

Alhamdulillah, rezeki I, sape sangke RM31.96 jadi RM20,000..

*Gulp--- still tak percaya

Selain dari Gold, Mira pun dapat...


nasib Encik Husband sudi nak temankan bini dia, 
 kalau tak jenuh jugak nak angkat kotak besar tu

Nak tau, ape dalam nya...


Tisu ROYAL GOLD lah..

Honestly, memang tak dinafikan, sesuai dengan harganya.. tissue ROYAL GOLD ni memang berkualiti tinggi..

ade 3 ply, adik I Ika adelah pengguna setia segala mala jenis tissue, satu hari hidup dia kalau tak de tissue ni serba tak keruan.. (serious!!!) pun dah jatuh cinta dengan tisu ROYAL GOLD

and...

sudah tentulah

THIS IS MY BIGGEST WINNING SO FAR!!!!

p/s InsyaAllah bile semua urusan selesai akan ade cerite kedua dari Mira dan untuk anda juga :)...


18 comments:

mama rifQy said...

dahsyat kak miraaa!! mmg lucky sungguh la !!! bak sini sekotak tisu..hehehehee

Mama Zharfan said...

congrats babe! memang rezeki dari langit kan hehehhe

Cute MuM said...

nak tau tak sis.
uyun tak percaya tau kalo ada contest yang syaratnya ada minimum purchased dah tue buat lucky draw.. dalam hati selalu kata, mesti orng tue pilih orang yang beli paling banyak untuk menang GP..
tapi..
bila dah baca kmenangan sis.. terus hilang keraguan tue.. dan bersemangat pula nak join contest macam nie..
mana tau dengan nilai min boleh dapat GP..
Rezeki dari ALLAH kan..
TAHNIAH..

mommy nazeef said...

besnyer mira!!!!!!!!!!!! waaaaaaa....nak sket jongkong tu ley?nak buat loket. hahahha...
buat open house x dis year?? *wink

mama tisya said...

rezeki mira even antar 1 entry..tahniah..bestnye dpt 20k ..pastu dpt berkotak2 lg tisu mhl tu

AyuArjuna BiGoshh said...

fuyohhhhh dasat...hadiah plg besh ni mira :)

mama tisya said...

**four season wmaju tk sama ngan four season yg kita pegi tu..yg wangsamaju mmg dh tutup

Nini D.. said...

tahniah kak!!!

Syima Emi said...

congrats kak mira... berbaloi2..mmg rezeki raya la kak...

Unknown said...

memang tertunggu2 entry ne sejak baca kat blog mz mira dapat 20k!! kalau ila seminggu tak pg keja sbb pitam haha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

opssss sorry tadi ila bukan anon

Ummi Dania Yasmine said...

memang dasat winning this contest. i tumpang teruja mira!!!!!

a wife, mother and an employee said...

wow tak terkata, this is huge. happy for u, murahnya rezki :)

EzayHadry said...

tahniah kak..memang hadiah plg best..pelaburan yang memang berbaloi kan join contest ni :)

Wansteddy Tales said...

Besh sesangat! Memula wan lupa pasal mira suh beli paper 2hb tu. Sekali hb yg bgtaw kat wan, kwn wan menang GP Royal Gold. Harunya wan xtau pn GP dpt hadiah apa. Ingtkan simple2 saja. Sekali 20K gold! Perghhhhh... SUPERB!!! Tahniah Mira!

Iryani Noor said...

ko tau, Ya siap snap list of winners tu n mms kt aku.. emas dh ler mahal gile skrg.. mmg rezeki ko beb.. .. congrats2.. =p

ana-kirana said...

kenapa saya terlepaas baca entri ni ...
tahniah miraaaaa!!!!!tiba2 rasa smgt gak nk cuba contest ...

Ibu Emir said...

sorry semua, lambat plak nak reply message you all... thanks for the wish, honestly mira sendiri pun tak sangka akan menang, last time, i also was skeptical nak masuk contest ni, sebab nya first i takut orang tipu sebab nak our personal info, but bile sekali cube and terbukti.. then hati mau banyak senyum maaa :D

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez