Monday, August 01, 2011

Selamat berpuasa... dan sedikit nota

Pertama


kepada semua.... tak yah tipu orang, hari ni saya tak puasa.. :) canang satu dunia nampak.. takpe, bukannye tak normal, normal kan, tapi tak normal bagi mira sebab inilah pertama kali sejak bertahun tahun tahun tahun  first day dah tak puasa..


Kedua


sebab yang kedua, anak kesayangan Mira, Emir belajar berpuasa, walaupun hanyalah setakat pukul 12.30 tengah hari bak kate cikgunyer, tapi lepas tu dia tak makan, dan makan balik mase berbuka.. 


sedikit conversation mira dengan Emir


Ibu: Emir puasa tak?
Emir: I reallyyyy tried to puasa, but I cannot tahan, i eat my lunch
Ibu: Its ok.. good job Emir!!



-- same je dalam Facebook pun -- :p udah ku update di Facebook


Ketiga


Saya sekarang dah kurang bermesra dengan Internet.. sebab.. saya tak dapat internet access siang hari.. jadinya.. saya sangap dengan perkembangan dunia semasa. buktinya mane ade i update status FB waktu siang hahahhaah


Keempat


Errr Khairul Fahmi yang hot dah putus tunang. Baiklah same cerite dengan Mawi, tapi saya rasa, hmm sebenarnyer adik-adikku, tak elok cerite you message2, kisah percintaan di tayang kepada orang-orang, sebab bile macam gini dah jadi.. yang malunyer perempuan.. tapi kalau ikutkan, they are too young.. maybe not matured enough to face the real world.. wah sedapnyer aku cakap.. bulan puasa ni :p


Kelima


Tahukah anda mira langgar bas.. ye ye ye SAYA LANGGAR BAS... sedih!!!!! jadinya, saya tak claim insuran atas sebab2 yang tak dapat dielakkan, jadinya dan nampak gayenyer, duit raya habis dah labur kat kerete.. apepun Alhamdulillah, mira tak de ape-ape, usah ditanya macam mane kejadian itu berlaku yang pasti, mira mengaku mira lah yang salah.. errr typical lady driver perhaps :p


Keenam
Saya masih  lagi aktif Amway. :)


Ketujuh


wahh.. ini dah lame tak tulis ni.. but what i can say,, I just fall in love with my husband... again :D


Sekian 
Wassalam
Yang benar
Amira






7 comments:

mama_umar_maryam said...

wahh just catat yg penting2 je,heheh,bagusnye emir,atleast he tried kan?
yg no las skali tu mmg sweet lah ;)

BabyBooned said...

hahaha i love this entry, mira. very concise!

ana-kirana said...

tiba2 romantik di bulan posa :P

mira..cete aaa camne leh eksiden..nak gak tau

pasal apek ngn tunang dia tu..mmg tak patut kecoh2 hal derang kat FB ..teknologi bila disalah guna..mcm ni ler..skrg dah bukak pekung masing2...masa suka bukan main indah ayat...dah tak suka mcm2 keluar

mommy nazeef said...

selamat berpuase puan mira! nnt jgn lupe proses mengganti pose..har har har...

gud emir. keep it up!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nota2 yang sungguh comel hehe

Nini D.. said...

kiut kak mira nih....suka!

ashra said...

hehe.tatau nk komen mane dulu.

congrats 2emir.pmulaan yg baik.insyaallah,slow2 nti sure dpt lengkapkan posa

apek putus tunang?sy suka die,bmain bola je.hehe.tp btul la..tlalu muda nk handle hub bila da masuk dunia glamer.hati tak cukup cekal

mira langgar bas.emm...pk jap. ;p

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez