Monday, August 15, 2011

Jom Makan: JM Bariani House Wangsa Maju


Makan saje, well makan sakan.. :) but anyway, that doesnt mean we are always eating out. not at all.. :) up till today, 2 kali jer makan kat luar with a record that I yet to "visit" any bazaar Ramadhan this year.. lebih baik tolong mak i masak lagi bagus.. lagipun, mak i masak penuh satu meje..


and again, Mr. Husband balik jer rumah terus ajak.. "jom hari ni bukak dekat luar".. so i pun ok je lah , but you know recently, Emir malas nak ikut kiterang luar, he would rather stay at home with my family..so la ni.. kiterang keluar pun selalunyer berdua je lah ..


So our first bukak puasa dekat luar dekat jer.. JM Bariani House dekat Wangsa Maju, betul2 sebelah NZ Curry House tu, laki i nak makan kambing.. :D yeah, he loves kambing ok...




sekali sekala makan macam ni punye berminyak.. errrr tak pe kot.. but anyway, sedap care dia masak.. cukup semua perasa.. lame jugak i tak makan nasi beriyani, so this is splendid..




My husband RSVP, kalau i tau dia order yang same, tak kisah punye i nak order ayam.. boleh la ade lain-lain rase sikit.. anyway, laki i minum air 3 layer.. mira minum sirap limau jer..



and inilah gambar terbaik yang i ade untuk diri i sendiri.. mane laa mira tau Encik Husband dok snap gambar bini dia.. sebelum tu dok la ambik gambar makanan..kite pun relax je la kan hehehe.. anyway, still cantik kan hahahaha...








5 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sedap ke?? nak jugak try nanti

sayahappyslalu said...

bulan puasa asyik cite fasal makanan je.. hehe.. saya tak fancy nasi beriani.. ayah mertua buat katering nasi beriani.. dah selalu makan..

BabyBooned said...

hah sama laki i pun suka sgt le kambing...

at jm for me yg paling best is the 3 layered tea.. hehe.. and also the mee bandung (ke mee rebus?? aisey lupa lak), i dont know why but i like it!

Mama Zharfan said...

lapar tau me bila tgk nasi beriani ni--my fav!!

mama_umar_maryam said...

mira, JM bryani yg caw bangi nipon i blm singgah lagi, tp penah mknlah org tapau,heheh

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez