Saturday, August 20, 2011

Habit as a blogger

is reading other blogs... or in other words.. Daily Dose


Hehe, walaupun lah kan Mira dah makin susah nak online, kalau bukak internet, tengok FB, tengok email dan zzzzzzzzz.. but in between tu mesti mesti i akan jenguk blog-blog mereka ini...


First blog Suzie ni... blog Suzie ni kalau tak jenguk banyak hari, jenuh kamu kamu nak khatamkan nya, rajin dia update....





Lepas tu i jenguk blog Ayu and Wan sebab nak tengok derang menang hadiah ape :p Actually derang ni lah pencetus semangat i nak masuk contest, and Wan tu lah penyebab i aktif mase offline contest, lepas lepas dia menang jam Guess and beg Gucci tu!! Yang Ayu pulak selain dari contest, I really love to read about her children.. orang anak ramai... seronok betul...





Tak lupe juga i jenguk Ezna.. Ezna i bace sebab cerite dia selalunyer cerite yang ape yang dia nampak dan fikir pada hari tu.. tak de nyer macam i berkepam2 dah kejadian tu berlaku baru nak update.. 


kalau i nak tengok nak masak ape... i akan jenguk blog best friend I, Yani .. ekarang ni pulak majoriti entry dia entry pasal makan huhu.. tapi tension tengok blog dia ni, dia melantak pun boleh tahan jugak, tapi jadik tension sebab badan dia dok laa lagu tu jugak 


I suke tengok blog Jojoe... she always tell the truth about her life.. kalau orang yang takkan tipu keadaan diri anda di alam maya.. Jojoe lah orangnya... she is a businesswoman now, ade kedai bakeri dekat Sungai Besi, Emir punye birthday cake yang bola tu pun i order pada dia.. dah siap ambik gambar kedai dia nak promote kan sini, tapi ape nak buat, SD card rosak :( but unfortunately her blog only for invited readers jer :D


I akan ke blog Ninie D jugak, sebab nyer Nini D ni kelakar orangnya... gaya penulisan dia kadang2 buat i tersenyum sorang.. Anyway, Emi.. Happy Anniversary!!!



Kalau I nak berangan tengok anak perempuan, kat sini lah i selalu menyinggah blog Ayu and blog Anje...




then kalau I nak tengok kegigihan seorang suri rumah ... kalau la mira ade pilihan, mira tak kisah pun jadi suri rumah... and now Ashra is pregnant!!! dah 3 bulan dah anak no 3.. and Nina from Babyboon too!!!!




Kalau blog orang glamer pulak, actually yang setiap hari i tengok
Beautifulnara... ape nak buat, kak suke gossip dik oii :D

then i akan ke Ladyverde punye blog.. Even though dia banyak $$$ but to me the way she presents it in her blog, tak de pun aksi nak menunjuk-nunjuk :D more like rambling about her life and her stuff...



then of course lah i akan singgah blog Shila ni..



dan tak lupe juga satu-satunya blog lelaki yang i akan jenguk kat alam maya ni...


dan dan dan... satu satunya blog yang i rase i muda remaja dan cantik lagi tinggi macam model... i akan singgah sini...

Blog-blog yang tiada di atas ni bukan bermaksud Mira tak bace, tapi inilah blog yang Mira akan belek setiap hari... macam sekarang ni mira bace jer, tapi jarang la sangat mira nak tinggalkan jejak kasih kepada mereka2 ni :d




6 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

blog yg sama ila jenguk wan, suz, ezna, ayu & terkini mrs known tue.

Mama Zharfan said...

heheh me pun dok jenguk blog2 ni ajer...esp my BFF :) selian tu, me suka gak jenguk blog nana and amy mama tisya, and yuyu zulakikha yg muda remaja iteww :)

Wansteddy Tales said...

blog mira, bila ada entry baru, mesti wan jengah sbb setiap satu entry ada kelebihannya ;)

mama tisya said...

blog mz byk entry..kalo termissed kena tgk lama2...hehehe...blog ayu suka tgk tayangan adiah..hehehe..ezna pn sama..wan pn sama jugak...blog anje & mummy ayu pn kwn2 seangkatan cz ada ank dara..hehehe

blog gosip artis tu best gk..hehehe

ashra said...

haha..mira mira.ada2 je la ye..
ku ni tak lah gigih pun jadi housewife.
malas tu ada...kapau gak umah kekadang sbb malas.

tu pasal kalu mira nak dtg,make sure bitau awal2.. =p

Iryani Noor said...

awuhh blog aku pon ade dlm list ko.. terharu beb... aisey skrg blog aku dh jd blog mkn2 lak ekk.. kena tune balik nih.. hahaha...

pst aku pon sker baca blog LV & hanis =p.. best.. LV tu mmg lawak kn..

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez