Saturday, June 25, 2011

Makan-makan @ Flaming Steamboat, Setapak

and so, this is an outdated story...

and May is the most happening month in a year.. My dad's birthday, my mum's birthday, my parents' anniversary and of course my anniversary as well..

To celebrate my mum's birthday on 31st of May and their 30th Anniversary, Baba bermurah hati untuk belanja sekalian anak-anak dan menantu (ish ish ish) and me (being the most bossy one :p) suggested Flaming Steamboat at Setapak as Baba wanted a location closer to our house.

Cik yah and Zubair.. I should not put Cik yah, but rather Wan Ainun Bahirah (sebab counter boleh naik oooo :p)

and this is Ainaa... kalau dia masak sedap!!! hari ni dia masak Fruit pie...

and this Shahiran with my mum.. Shahiran, you should print this picture and frame it!!

and to snap Mama and Baba, adalah hard work. susah betui nak dapat dua dua gambar ok and i think this is the best picture that I have..


Memandangkan I tak pegang kamera, and adik-adik I yang ambik gambar adalah bukannya seorang blogger, jadi tidak adalah gambar-gambar makanan :D.. yang ni jer ade..

Should I introduce :D

dan anak saya adalah sangat berpeluh-peluh dan tidak duduk diam...

Adik beradik.. saffuan je tak de..


and kami-kami semua.. overall, the food was not that excellent... :) enough said. untuk datang lagi sekali, hmm i dont think so.. price adult RM23++ child RM14 (rasenyer) below 4 is FREE, Emir nasib baik dapat below 4, bukan dia makan pun..

yang best, of course laa kumpul dan makan ramai-ramai.. 

sekian terima kasih..





   

5 comments:

Mama Zharfan said...

best sbb mkn beramai2 :) me dh tak de peluang gini sbb dh tak lengkap without my late dad..

BabyBooned said...

bestnya get-together one big happy family! ure a lucky woman, mira!

ada satu steamboat buffet place at sunway syok gak, but its always too packed and i dont really like crowds. so in the end saya yg antisocial ni suka makan individually-cooked steamboat dekat ikano, ada restaurant called steamboat pulau ketam dekat level P1, i think if tak silap. u should try it! tomyam dia bestt and its soo clean!

mama_umar_maryam said...

mira, setuju dgn babybooned, pulau ketam kt ikea tu..hehehe

ezna said...

rasanya ada 1 kat Bandar Sunway. Selalu i lalu fullhouse jer. Try kat Tupai Tupai pulak. RM25 untuk dewasa....kanak2 berapa belas tah...not bad!!!

Iryani Noor said...

hoho aku sker makan kt sini... besttt.. mcm2 leh makan =p...

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez