Thursday, June 02, 2011

Happy Birthday Zharfan!!!

Sejujur-jujurnya, bila kate ade invitation nak attend birthday party, mira memang seronok.. sebabnya, Mira tahu Emir mesti seronok.. jadi bile Emir seronok, mak ayah lagi seronok kan.,.

Jadi, Ahad lepas, Suzie aka Mama Zharfan telah sudi menjemput Mira sekeluarga ke majlis ulang tahun yang ke enam Zharfan.. Yang ni first time bertentang mate dengan Zharfan, dengan mama nyer baru sekali..


Tuan rumah sekeluarga.. 

seronok tengok Zharfan yang tak lekang dengan best friend nyer.. Note dari Suzie, itu best friend dari kecik2 lagi, biar Zharfan dah merantau dan balik semula ke Malaysia, the relationship is still there.. Terus i teringat best friends i semua Hana and Yani dari i budak hingusan sampailah dah jadi mak orang..


and the birthday party was like a gathering for bloggers mama.. the best part, semua orang i familiar.. except this one lady with her husband. i asked Ayu, tu siape yer.. then Ayu cakap "itulah kakak ipar Suzi yang lawyer" oh no wonder i kurang familiar.. so those who came, Nana, Amy, Ezna, Cutemum, Kak Ros Little Mama, Ayu and Ayu.. 


sumber gambar dari Cutemum.. :) bukan main anak Ayu - Afiq.. posing lagi .. :) and imagine having a KFC for lunch for five years old kid and he had a chance to choose which Chicky Meal he wanted to.. actually same jer.. tapi biase lah kan budak2 bile dapat pilih.. nak kotak yang terbaik dari yang dah terbaik.. but at last bukannyer makan pun, dia belasahnyer Chicken Popcorn..
 

Mak bapak pulak.. pun same.. I pun dah lame tak makan KFC.. baru je sebut dengan hubby kate nak makan sane, sekali dapat pulak invitation dari Suzi, kire rezeki lah kan.. 


Itulah Zharfan dengan best friend dia.. ntah lah, bile i tengok Zharfan dengan kawan dia, terus i punye ingatan dekat my childhood friends.. 


I terpakse berpatah balik ke sane ke mari, sebab Emir duduk jauh dari I dengan husband I.. yes, I couldnt deny i still tak menaruh keyakinan Emir reti makan sendiri sendiri huhu..


and Play time!!!!! Emir dapat belon pun dah cukup dah sebenarnyer 

and this small game was conducted by kakak KFC.. comel comel mainannyer.. Emir pulak ade satu part tu kakak KFC suruh cari duit RM10.. I gave Emir that RM10 note but without knowing how the game worked, Emir ni nak jugak bagi RM10 tu kat kakak KFC..


the best part ape lagi, bile musical chair.. anak Ayu lah conquer.. bile finale tu, kakak lawan abang, siap bertolak2 lagi.. kakak (adik) menang :!!


Bak kate Emir.. OVERALL.. BESTTTTTTTTTTTTTTT tau!!! Thanks Auntie Suzie and Zharfan!!






   

14 comments:

Lelord said...

wah seronoknya....sumer hot mama

Mama Zharfan said...

thanks mira for this entry :) me baca sambil senyum2 dpn lappy :p

ada pembetulan, bukan kakak ipar tapi adik ipar i tu :p :p umur baru 29 tu :)

mama tisya said...

jmpa gk kita walaupn pernh jmpa dh time gathering tp time tu tk sempt posing2 & borak2 kn...kalo ank mkn sure tk reti nk tgal sendiri padahal die ok je kot tp kita sbg mama riso je manjang...hehehe

@e_da said...

seronok semua dpt gather2 mommy2 blogger.. anak2 pun leh main sama...

mummy_ayu said...

memang seronoks...oo..mira sedara ke ngan kak suzie? baru tau..

AyuArjuna BiGoshh said...

mira..si afiq terbawa aksi masa pertandingan aksi si cilik...hahahahah...

nice entry beb!

anyway mira semalam mlm after the event ai kalut balik since my anaqi sms me..amani jatuh dedet tgh pujuk dier....my bad ai lupa tanya u balik macamana...then smpi umah amani dah tido klu ai tahu ai htr jer u blk...hmmm feel bad lak :(

Liz Rohaizat said...

hi ayu, blog hop nie. hehe.. nice meeting you last night. saya link awak ye. kita jumpa bln 7 nanti

Em's Family said...

Salam Liz..

tapi name i bukan AYu hehehe :)

Ayu: tak pe Ayu, its ok, itulah i cari u tengok2 dah hilang.. anyway semalam pun laki i amik.. ingat dia nak ke bini dia naik teksi malam2, saje nak test jer tu hehehe

Ayu: err.. sedara seislam jer hehehehe

Lelord: best!! hope ade lagi lepas2 ni

Suzie: adik ipar u ke.. sebaya dengan i tu.. patut laa i keep looking at her.. she looks familiar to me..

Amy: yes, itulah, emir sampai sekarang kalau dengan mira makan bersuap.. kat sekolah dia ok jer makan sendiri

@e_da: birthday party memang untuk i win win situation.. semua orang happy..

Liz Rohaizat said...

mira> ahaks. sorry. sambil komen tadi, sambil baca blog ayu. tu yg tersebut ayu. hehehe.... sorry sgt la. tau, nama awak mira. dah terang2 kat blog link tu kan?

Cute MuM said...

seronok dapat jumpa semuakan.. selalu buka blog giveaway jer.. sekarang baru nak komen blog nie.. hihi..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

akhirnya dapat gak jumpa mira, next event gi lagik k, bawak emir sekali leh la dijodohkan dengan balqis, mira friendly la...

mama_umar_maryam said...

tumpang sonok tgk korang gather, ade gak tingin nk jmpe mz live =)

Em's Family said...

kan seronok dapat jumpe semua.. insyaAllah ade rezeki kite jumpe lagi.. and zeti: you will love suzie when u meet her :)

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan, blog yg menarik.. senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez