Tuesday, February 22, 2011

Who am I...

Update as at 21 February 2014: After 4 years, now I am happy to answer your question, however, a minimal fee will be charged first for every question or if you would like me to assist you in 2014 tax filing, please email me at mummymer@gmail.com for further discussion.

Saya berbesar hati untuk menjawab soalan anda, tetapi saya akan mengenakan sedikit minimum service charge untuk setiap soalan yang ingin saya jawab. Anda juga boleh hubungi saya di mummymer@gmail.com jika anda mahu mendapatkan perkhidmatan untuk membantu anda menghantar borang cukai 2014.

Baiklah, pertamanya, gmail I dah mule dipenuhi dengan soalan tax.. Honestly im happy to answer dan selagi terdaya saya akan cuba jawab secepat mungkin dan sebaik mungkin yer.. and I received this question from one of the sender..

Amira, who are you and what is your credential??
Menarik tu.. baiklah, cukuplah saya katakan saya mempunyai 6 tahun pengalaman dalam Malaysian individual income tax iaitu pengkhususan dalam Global Mobility di Er*nst & Y*oung Malaysia dan Delo*itte Malaysia. Dalam 6 tahun bertugas ni, antara portfolios yang saya pegang, to name few are PET*RO*NAS, Sh*ell, Ex*xonMo*bil, Hew*lett Pac*kard, H*SB*C, dan banyak lagi and this is excluding advisories that I have done on expatriate issues, payroll review, shareplan, remuneration packages and compensation & benefits.

and Dear, im charging RM150 for one tax return per year and it is inclusive of arranging for tax payment and refund. Mind you, this is very sangat lah murah... to me kalau ade orang letak harge RM300 is still cheap :) ni just RM150.. but yes, tepuk dada tanye selera kan..

anyway, feel free to e-mail me at mummymer@gmail.com should you have any questions..

Regards
Amira




   

4 comments:

Mama Zharfan said...

very impressive portfolio tu mira :)
proud of u and lucky to be one of ur frens :)

AyuArjuna BiGoshh said...

wow wee.....apapun suke arr ..apapun pasal cukai I nak rujuk u lps ni..hehehe

mummy_ayu said...

wah..cayalah!!

Wansteddy Tales said...

Superblah Mira!

Biasa org ckp... mahal bagus sbb ada kualiti. Tp dlm masa yg sama nak yg murah sbb xnk kuarkan lebih belanja.

pd wan, klu kita letak harga murah lebih baik, yg pntg org suka kerja kita ya tak? ahhaha ---> spesis org xreti biz mcm wan nk bg komen (xkena gaya) hahahah

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez