Wednesday, January 05, 2011

Thank You Sabah Tea - The surprised winning

Semenjak zaman berteknologi ni, semua bende diteknologikan... tengok saja apa yang kite kite buat sekarang.. mengadap blog orang yang kite tak kenal tapi kite tahu kisah hidup dia.. cakap saje nama anak dia ape, mesti kite tau, tak de lagi zaman makcik makcik yang kene selak langsir tengok jiran sebelah buat ape.. :)





   
Same lah dengan revolution of contest.. dulu kene isi magazine, kene isi borang, baiklah, sekarang ada lagi tapi sekarang ni makin canggih manggih.. masuk online saje dah boleh menang itu dan ini.. Nuffnang pun sejak mereka mereka balik dari itu cruise.. makin banyak contest diadvertise.. i tengah cari hujung-hujung minggu nak mencari cari idea..

Facebook.. haiyaa.. I pernah membebel jugak pasal Facebook contest ni.. .. http://emmira.blogspot.com/2010/10/when-contest-is-no-longer-about.html Bukannya ape, sekarang ni Like Like jer.. dah la i ni pemalu nak mintak tolong orang Like Like kan. tapi kalau hadiah dia best.. malu itu letak sebelah..

So, ade lah satu FB contest I masuk under Sabah Tea, ade lah i mintak tak sampai 10 orang vote kan i.. selalunyer yang jadi mangse adik beradik I lah.. and of cos kawan2 yang I rasa sungguh I tak malu nak mintak tolong-tolong mereka.. Tapi kalau FB's contest ni memang I tak taruh pun ape ape harapan.. ye la yang menang sure banyakkk habis undi nyer kan..

Tapi perkara yang paling wajib lakukan adalah

Pinjam Password husband I...

and VOTE for myself.. alaa korang.. you all pun buat kan.. :D

Sungguh, I tak tau pun ade hadiah untuk lucky Voter, sekali Encik Emran ni terpilih.. paling best Sabah Tea ni pulak terus call laki I.. and

kene jawab soalan.. Dah la laki aku ni tak tau ape-ape, he doesnt even know or he doesn't have any idea how many Fan Page i dah Like Like kan huhu.. nasib lah laki I ni layan jugak telefon tu kalau tak RUGI.. being him, dia ni memang kengkadang tu bile angin kus kus datang, orang tak kenal malas dia nak angkat telefon.. 

Nasiblah soalan dia senang je.. ni ikut cerite laki I, dia kate, dia call dari Sabah Tea.. kene jawab soalan.. Soalan dia.. Sabah Tea ni tanam kat mane?? So laki I jawab Sabah.. 

Akhirnya dapat lah kami kami makan teh free dari Sabah.. 
Dapat lah jugak merasa RM50 worth of Sabah Tea's products.. yang paling unik.. nun di sana tu haa. Tea Biscuits.. Rasa daun teh gitu, Emir sangat suke, I pulak kurang berkenan :) 

I nyer menang ke??? 

TAK!!!!


15 comments:

Miza Yusof said...

bestnya. tahniah kak mira :)

Miza Yusof said...

tea sabah tak pernah rasa lagi. bertuah kak mira sekeluarga :)

jojoe said...

congrats again and again mira!

Wansteddy Tales said...

sengih2 wan baca entry ni. sngt setuju faktor contest like ni. pehtu guna ID laki vote diri sndiri. kdg2 tu paksa adik beradik dorg pn boo layan. fedap tau. tp utk kes Mira ni. Lucky sngt penganjur ambil alternatif gini. at least lucky draw ni pukul rambang jugak. kalau harapkan voter bg comper yg kurang meluaskan empayar voter cm kita... tgu rezeki terpijak je la. atau tgu magik! hahahah

Mummy Moon said...

Nice hadiah.. My friend also join this contest and I have voted for her.. Is good we can help each other, this time you menang and next time I menang, lol.

Nini D.. said...

kak,.....anta sini sikit!!!!

mummy_ayu said...

best tu..tahniah!!

ana-kirana said...

mmg lucky betul ni haha

AyuArjuna BiGoshh said...

hahahah...sungguh lucky guna nama cik hubby tau..i pun selalu terkena gitew..guna nama sendiri tak naik tapi guna nama suami adalak ong'....anyway grats ya bah!

ashra said...

hehe.korang kena masuk byk contest thn ni..sbb nmpknya luck mira tinggi dlm contest.hehe

(btw,mira tag kita kan?entry yg mana ek?sori confuse jap)..

BabyBooned said...

rasa daun teh...? tak dpt di-imaginekan.....

happy belated new year to you and family, mira!! moga this year kita dua-dua dpt baby. kan? ;D insyaAllahhh!

Ina said...

congrats mira...and again..and again...

Em's Family said...

Miza: bertuah secara tak sengaja, sebab gune name laki akak :)

Jojoe: thanks babe

Wan: itulah, pakse memakse adalah perkara biase haha.. tp itulah berape keping sangat organizer nak kasi lucky draw untuk voters gini kan..

Mummy Moon: me too, I dont mind to help others as well. but honestly I only help those yang i know, kalau geng-geng blog, I will vote even though i tak kenal.. yang i tak vote for those dari planet mane datang suruh vote :D

Nini: Sudah habis bahagi2 dekat ibu dan ibu mertuaku.. Ibu mertua kasik lebih sikit hehehe

Ayu: thanks

Ana: Ana pun lucky jugak kali ni :D

Ayu: sebab tu laki laki kite tak suke masuk contest, kalau depa masuk orang marah sebab nanti kang tak de can orang lain nak menang hahaha

ashra: banyak gile mira tag ashra.. tapi tak buat pun tak pe, just nak bagi tau ade contest jer.. sebab organizer suruh

Nina: it seriously adelah daun teh yang sangat pekat.. tak tau macam mane Emir suke benor.. and yes.. hope this year some miracles will happen to both of us. insyaAllah

Ina: thanks ya..

ashra said...

sori mira..ada yg kita pasan,ada yg kita tak pasan sbb kdg tu lama tak bukak blog..takpe..insyaallah,ada rezki,kita pasti join mane2 k?sentiasa sokong mira.hehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya tepat2 je jawapannya, tahniah mira..

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez