Tuesday, January 11, 2011

My Brother's engagement - 08 Jan 11

Alhamdulillah, walaupun berita ni dah  lambat I tulis dalam blog, tapi Alhamdulillah sebab Adik I, Saffuan dah selamat bertunang dengan Syazreen... 


Sorrylah yer, punye lah godek godek Facebook Saffuan ni kot kot ade gambar yang tak de control control macho.. tapi tak dak.. ade satu gambar ni je lah gambar yang dia letak.. lepas tu I pun godek godek la gambar dalam Blog.. sekali ade yang ni jer..

Ape nak buat, duduk UK lame sangat, zaman zaman Kak Long nyer suke bergambor dia tak dak dah kat Malaysia.. Anyway, arrangement untuk majlis pertunangan ni pun agak cepat jugak, merisik pada 25 Disember lepas, insyaAllah I will upload the picture untuk tatapan adik I kat sane.. so dalam tup tap merisik, sekali dua-dua mak ayah agree nak tunang kan mereka mereka ni pada 8 Jannuary. so, dua minggu sajelah preparation nyer..sebab nyer tunang adik I ni, Syaz nak terbang ke UK untuk sambung belajar 15 Jan ni, sebab adik I takut ade orang book, dia book siap siap Syaz ni sebelum fly.. :)

Tapi tak pe, sebab jadi belah laki, wah al senang al  best.. just siapkan hantaran jer.. hantaran nanti i upload kemudian.. sekarang ni tengok gambar dulu... Gambar-gambar ni pun I dah upload dalam Facebook.. boleh tengok sini http://www.facebook.com/wanamira?v=app_2392950137#!/album.php?aid=274496&id=599103591

Usah ditanya kenape laki I terlebih excited cos I pun tak dak the answer...
Harap maklum, semua gambar adalah diambil oleh adik I.. laki I pencen sebab merajuk dengan I kot hehe..

Gambar gelap pulak, Zubir Ali (first anak sedara I), dah 3 bulan dah dia.. Nilah anak Jiji.. 

Pakcik I (Pak Jang) tukang cakap, siap ade pantun lagi :)

Tak tau bapak I (in brown baju melayu) gelak pasal ape.. 
Credit picture to Syaz

Mase ni mak I gelak besar.. sebab tangan Syaz ni menggigil gigil.. 

Seronok mak I, mane tak seronok kan dapat menantu perempuan yang first...
tepi sekali belah kiri tu mak Syaz, sebelah mak Syaz mak I, sebelah Syaz, sedara Syaz...


Syaz with Us adik beradik, Shahiran, Ainun and Ika and Me on my bad tudung day.. Kalau bad tudung day, buat ape pun tak jalan, so gasak lah kan...

with adik I lagi sorang Ainaa

With Jiji and Zubair.. tapi Zubair pandang belakang pulak

Emir mane..???
Seperti biasa.. tak maunyer dia amik gambar..... tapi dapat lah gambar jugak..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 dah tido barulah boleh ambik gambar mamat ni... 

Anyway, congrats Syaz and Saffuan.. and seperti biase, kakak I ni terover excited.. sila beli barang barang hantaran kawin kat UK okeh..




   

14 comments:

Mama Zharfan said...

cantik tunang adik u i :) tudung dia pun sgt cantik :)
kiut plak term "bad tudung day " tu hehehhe

Em's Family said...

comel kan.. i agree with you.. sebab tu adik i tak sempat-sempat nak suruh tunang tu hehe

shu said...

betullah mira, comel. sometimes tgk mcm ade iras aimi izyanty. :P

congrats mira, bakal dpt adik ipar lg ~

Iryani Noor said...

congrats safuan =p..
comel tunang die..
nway bile langsung nyer??

This is .... said...

tahniah saffuan.. bila majlisnya? jangan lupa jemput.. hehe..

ashra said...

congrats to ur brother!
comella tunang die.hehe

Nia said...

akhirnya hero tu tido rupanya..hehe..

p/s: mira, i dah ammend syarat contest :)

Baby&Me Shopping Style Contest

ibu Emir said...

kalau nak tau Saff ni kawin bile, kene tanye tuan badan sendiri.. :)

Nia: yeay!! boleh i join

Ummi Dania Yasmine said...

Fuhhh kalau le barang kawen bli kat UK branded tu....best gak eh....hehe :-)

mama_umar_maryam said...

congr8s to adik mira..i tingat event cousin i tunang,laki die kt sini,die kt UK, buat teleconference psg projektor besar tu,sweet btol time sarung cincin,sbb ade saudara kt sane sarungkan,so kitorg yg kt msia ni tgk thru projector ;)

BabyBooned said...

congrats 2 your family !

mira,bad tudung day u not bad la!

ujie said...

mira, how time flies kan...tup tup saffuan dh tunang...dh beso pjg...dulu masa aku g umah ko, cam dia kecik lg...ker kiter ni dh berusia...hehehe..neway congrats sbb akan dpt new adik ipar...congrats to saffuan too n his fiancee..:)

Em's Family said...

ezz: ha ah, dah la dia punyer sale memang serious sale kan.. kalau depa ni tak amik kesempatan memang lah

zety: ha ah, at first dengar depa nak buat macam tu gak, tapi cancel kot. but my brother memang seriouslaa miss a lot, itu kire dia punye one of the big day jugak la kan..

Nina: still bad bad.. but boleh laa

Saffuan: ha ahkan.. itu bile punye tahun ujie.. 6 tahun lepas dah.. anak ko pun dah besor jugak ..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

ala nape kita tak leh tengok semua gambo kat blog ni ek? tak best la camne nak komen kat entry sebab tak nampak gambo

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez