Sunday, January 16, 2011

Baby & Junior Fair 2011 - The first interesting vouchers in 2011 :)

Went to Baby and Junior Fair 2011 at Mid Valley with my little Emir.. My husband tarak, pi shooting itu sunset nun jauh kat Sekinchan.. Sebelum pergi tu sempat lagi borak-borak ngan Ezna dekat Facebook, at first thinking nak masukkan Emir kat Photo Contest by Johnson & Johnson, tapi nasib lah Ezna tolong check kan and dia kate dah ade winners pun.. Thanks Ezz..


I sampai pun dah lambat dalam pukul 2.30 macam tu sebab cari parking lame laa sangat.. Sampai-sampai, dari jauh i dah nampak Ezna & Ayu tengah sibuk melukis-lukis kasut.. Actually  I nampak Anaqi dulu tengah main-main.. :)

I read from Ayu's blog ade bowling untuk budak-budak. punye lah i duduk pusing-pusing kat satu area tu, tapi tak de pun.. lepas tu keluar balik tanye Ezna, pun tak de jugak.. so tak pe lah.. tak de bende yang menarik sangat dekat situ.. unless kalau ade baby atau infant..





    
Tapi the best part, dalam dok i pusing-pusing tu, adalah satu mamat ni tarik i suruh dengar pasal travelling club. I pernah dengar dulu, long time ago, so dia kate kalau dengar, i akan dapat 3 hari 2 malam. Ok, I pun bile dengar, terus lah OK jer.. since tak de bende pun nak buat kan.. Emir pulak, mase tu di entertain oleh staff staff lain kat situ.. so I pun dapat la dengar dengan tenang.. Biasenyer I malas nak dengar2 ni, tapi why not kan.. since I love free stuff, nak nak free hotel vouchers :)

Since dah tak jumpe bowling, and Emir pulak asyik tanye mane bowling, so I terus lah pergi Cosmic Bowl, main la i dengan Emir sorang satu game.. tapi lame benor la main nyer.. tengok la macam mane gaye Emir main..  Anyway, did you know kalau nak main bowling dengan budak2 kite boleh request untuk mintak bumper lane? maksudnyer bola tu tak de lah masuk longkang kan yang asyik dok nak panggil staff tolong assist kan..

Tapi lepas main bowling ni pulak, mule lah kejadian tak diingini berlaku.. dengan Emir dah start muntah la, dengan dia tak mau jalan laa, kate kaki sakit, mane tak sakit, pi sepak bola bowling tu kan.. dengan telefon dekat the whole Mid Valley ni public phone dia semua tak boleh pakai lah ( i mean the LG Floor), dengan phone i yang bateri habis lah.. tapi ade satuu lagi bende menarik happen.. haha..


  -muke budak yang dah start masam -


Tapi serious.. tak boleh kabar kabar dekat sini .. :)  kalau nak boleh je off the record ..seriously what an experience to be remembered.. Mak i siap call tu lepas tengok status i dekat FB macam tu (baiklah mak mak sekarang ni pun rajin bukak FB juga).. and dia cume pesan, "next time kalau Emran tak de, tak payah pergi mane-mane" huhu...



Nak tau, vouchers ape I dapat.. 

3 Days 2 Nights at resort of your choice... So boleh pilih nak pergi
.... Perdana Beach Resort, Langkawi
.... Greenhill Resort, Cameron Highlands
.... Paradise Malacca Village, Malacca
.... Leisure Cove, Penang
.... Kemang Indah, Port Dickson

Ade sape-sape tahu mane yang best.. ?? Can give your recommendation??

On top of that I dapat 2 x vouchers - Praise Slimming and Beauty Professionals worth RM1,168 each

Tapi itulah kene dengar la that one hour session kan....


8 comments:

Mama Zharfan said...

i pernah gak dpt voucher gitu--last2 wasting ajer sbb i tak de masa nak pegi --and the voucher that i got ada restricted t&c ie tak leh guna on weekend of PH *sigh

what happened to u babe at MV?? whatever it was, at least, glad to know that everything is ok now :)

AyuArjuna BiGoshh said...

Mira. shiannya u...klu tahu I cari u after event ari tu...ala lupa nak habaq bowling tu on 14th jer...hmmm sori sesangat....i feel bad lak bila u citer emir beria nak main bowling takpe next time kita outing main bowling sesama ok..

Wansteddy Tales said...

besh tu voucher 1K. berkorban sejam pn okeylah janji dapat sesuatu yg free :D BESHHH...

Em's Family said...

Suzie: ha ah, memang banyak T&C dia, tp ni boleh gune weekend.. and public holidays.. tengah planning lagi.. nak tunggu dulu kot kot dapat air ticket free ke langkawi ke hahaha.. so laa cheap skate.. nothing much laa, it just that i make a fool of myself sekejap :D

Ayu: oh on that day je ke.. nevermind i bawak emir main bowling yang betul punyer :D dia dah cukup happy dah.. okeh, no problem, next time we go together gather..

wan: kan kan.. mira memang tak boleh dengar free free ni.. gasakla one hour dengar ceramah pun ..

ashra said...

wah2...awal2 tahun da dapat hadiah menarik..sure sepanjang,murah rezki.hehe

siannya emir..main bowling smpi muntah2..penat kot kan..

Em's Family said...

demam sekejap tak tau ape pasal.. sampai hari ni.. kene control dia punye temperature

mama_umar_maryam said...

mira, i rase nilah voucer 3d2n yg i kene folo up dulu,mase dtg midveli parenthood expo tu,tp i xdtg dgr talk die kt palace tuh..heheh,oklah,m free what ;)

apejadi ek? ter e'ek kt suar ke ape nih?heheheh

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya dapat viucher free, kalo takat dengar dapat free syok la tapi kalo kena beli produk ke atau ape je tak best la...sonotnya nak pi bercuti ek

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez