Wednesday, January 19, 2011

18 January was my husband's birthday..

Sebenarnya dalam family husband I, ade EMPAT orang birthday jatuh pada 18 Jan.. My husband, my sister in law, my niece and my husband's cousin.. Ramaikan.. So semalam I menyambut lah dengan cara yang amat lah sederhana untuk husbannd I dengan kakak Ipar I...


With my sister in law, hari jadinya y ang ke 4 tut.. hahaha...


and inilah jantung pengerang i.... errrr selepas Emir :p laki I, boyfriend I, best friend I, kawan borak I , kawan gaduh I and my official driver huhu.. 


Husband I ngan my SIL ni semua saje tau tunjuk kek.. oklah, I memang suke baking, sangat suka.. tapi sejak menjak keje tempat baru, I terpakse kepamkan skill I buat kek, sebab memang tak de mase lah I nak ngadap bende bende ni semua.. so I memang tekad, birthday laki I, I mesti buat kek.. and i dah plan nak buat fondant camera cake..

jadinya I pun buatlah 1kg kek coklat.. ok usah di tanye sape mau  makan, padahal ade 3 orang jer adults dalam rumah ni... nak menunggu kek ni masak pun satu hal jugak .. lame lah benor..


Baiklah, actually I planned nak buat camera cake... sekali sangat tension, sangat sangat sangat, sebab I punye fondant, the coloring TAK JADI!! it turns out tak sekata.. tambah coloring macam mane pun dia tak nak jadi jugak.. punye lah stress, dah lah nak buat bende fondant ni pun satu hal kan.. nak menguli lagi ape lagi..so since I pun dah fedup.. Emir pun dah sibuk suruh ajar dia buat keje sekolah and hari pun dah malam (I started baking since lunch hour), jadi tak payah lah nak decorate ape2 lagi kan.. just kek kosong je cukup :)


Oh if you are wondering wat happen to the HAPPY.. actually lepas letak fondant on the cake, I buat testing kot kot laa kalau kite "water color" kan fondant atas kek tu color boleh sekata or tak, nampak nyer experiment tak jadi.. makes my handwriting mengembang pulak sebab belakang tu adalah air..


Ok ini satu-satunya gambar yang Emir tengoko kamera... tapi bapaknyer tutup mata pulak.. lepas tu Cik adik sayang ni tak mau dh amik gambar, Then, we had a dinner dekat Delifrance Solaris (atas permintaan husband I). Kat sini pun kelakar jugak, I ordered baked cheese rice, sebab nyer nak bagi emir makan nasi, sekali Emir tak mau makan.. i pun makan, tapi separuh jalan, then couldnt take it anymore.. naik muakk.. Sampai dah tak boleh cakap ape-ape..sekali balik jer rumah tanpa buang masa... habis muntahhh semua.. there goes my RM for Delifrance.. haha

My Emir dari pandangan tepi :)

dan malam semalam jugak, keje I adalah membahagi bahagi kan kek.. hehe.. ni pun 3 bekas dah kasik my SIL and my husband bawak pi office.. nak pack untuk my family and neighbours pulak.. 







   

14 comments:

jojoe said...

always enjoy your cooking story. kelakar la mira.. hehe :)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

ok lah dari me yang tak reti baking langsung ni.rupa tak lawa tak per, janji sedap.hehehe

Iryani Noor said...

wahhh cam nie la isteri mithali...
hehe tak kisah la mira kalau kek tu x jd mcm yg ko harapkan... yg penting ko dh try habis baik =p...
anyway Happy birthday En Emran =p..

Mama Zharfan said...

me zero bab2 baking hehhe

mama_umar_maryam said...

atleast u baked mira..atleast..hahahaha
siyes i x penh order rice cheese tu,sbb xbhl bygkan keju mkn dgn nasik..

mommy nazeef said...

waaaa...mane kek nyer?xsampai putrajaya pon?

ashra said...

hepi besday to ur hubby..! =)
wah..besnye kan..orang2 terdekat kita celebrate besday sama2 kan.rasa meriah 'date' tu.hehe..

Nini D.. said...

kak...sila pos ke Taiping satu bekas!!

Ummi Dania Yasmine said...

wow u terer baking eh...me...err err beli jer...

ujie said...

Happy Belated Birthday en Emran..:)

BabyBooned said...

i love looking at your cooking stories because it reminds me so much of my own ;D

as long as we keep trying that matters alot, kan! heheheh

happy birthday to encik emran!

AyuArjuna BiGoshh said...

ala so sweet....cute jer perkataan happy itu...anyway hepi belated besdat to papa emir....moga panjang umur dan murah rezeki selalu. :)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

happy belated birthday semog apanjang umur & dimurahkan rezeki, nampak sedap je kek tu mai pos kat sini sikit...encem emir

Lelord said...

hehhehe rajinnya...suke makan kek, nak buat tu yg kena pikir byk kali hehhehe

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez