Tuesday, December 14, 2010

Sharing session: What did I do to win the American Idol LA Trip

Mahu tahu.. sampai sekarang, dikalangan keluarga, rakan dan taulan tak de siape yang tau ape yang I buat dekat atas stage. Suami I pun tak tau ok, kalau dia tau, mau dia tak ngaku ni bini dia..

Sungguh, kalau boleh I tak nak orang tahu I akan perform on stage. malu ok.. tapi I cakap kat diri sendiri , I nak sangat jejak kaki dekat negara Obama tu.. so, balun saje!! lagipun I sangat sure tak de sape kenal i mase tu.. nak harap duit sendiri pergi US.. adoi!!

Dipendekkan cerite. I pilih lagu Summertime dari Fantasia Barrino, I tengok mase dia performed on stage around few years back, and I know I can kill the audience with that song..

Walaupun dah cerite dulu, nak jugak cerite lagi sekali. mase on stage tu, I dah panik dah sebab SEMUA contestants menyanyi, I tak de plan nak nyanyi.. tapi sebab orang nyanyi, I pun nyanyi..

Mahu berimaginasi ape yang saya buat..

SERIOUS, bile fikir balik, sungguhhhh tak tau mane i letak muke I mase tu.. haha..

nak suruh buat lagi???? TIDAK.. Tapi kalau hadiah dia cun.. I SANGGUP :p

MARI SAYA Buke cerite..... 


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
TARIK NAFAS DULU YER...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



BETUL!!!!

1. I duduk atas stage macam Fantasia duduk.. Sungguh!!
2. I nyanyi suara tinggi tu macam Fantasia nyanyi okeh.. suara tak sedap.. i buat ikut ala-ala gaya dia
3. I ikut mimik muke dia.. especially bibir dia ....  hahaha
4. Tengok minit 0:25, mase Fish is Jumping.. I ada bawak  bantal (tengok gambar dekat bawah) mase ni, I campak bantal ikan tu on stage...


4. Tengok minit 0:32, mase tangan Fantasia naik.. I ikut ok... 
5. Tengok minit 1:14, mase Fantasia cakap, Spread your wings.. I pun buat.. hahaa
6. tengok minit 1:22 mase dia buat gaya cam gitu , I pun ikut...
7. Tengok minit 1:44 , i kasik pecah audience, I buat suara macam radio rosak...

MANNNNNNNNNNNNNNNNN!!!! DONT ASK ME HOW I BERANI MATI BUAT!!! :D

Sekian, terima kasih





    

8 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

wahaha..i pun selalu mcm tu amira tapi at least u mng...i banyaknya kalah ahaks :)

Mama Zharfan said...

u deserve to win babe!!!

BabyBooned said...

hahahahaaaa u ni memang super-mira!

samah said...

mira... lagu tu memang best.. tapi aku suka this version:

http://www.youtube.com/watch?v=GpliHvyRhuM

ko wat ni haha aku rasa leh menang gak...

Adyshariz said...

wah....best..best

Nini D.. said...

wow!!!...bravo kak!!!!

mama_umar_maryam said...

mira...tingin btol nk tgk gaya u buat nih..tp u see..berbaloikan..menang!!

Ummi Dania Yasmine said...

sangat berbaloi mira...he he he...tapi kalau i kat situ mesti tergelak juak u buat molot cam tu...he he he......TAHNIAH MIRA!!! :D

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez