Wednesday, December 08, 2010

Salam Maal Hijrah..

I am aiming to be more closer to Allah.. to be better that who I am today. to be more grateful with what I have.. InsyaAllah.

Anyhow, as any other Public Holiday, I will try to utilise the wee hours and wake up very late the next morning but haiyaa.. the plan is always a plan. The body clock woke up as usual and tak boleh tido balik.. :(

Nothing much to do, trying to hijack the laptop but the magnet between Mr. Husband and the laptop adalah sangat magnetic, the 10 minutes waiting time has turned to 1.5 hours kan Papa kan :D. 

So, later in the afternoon, Mr. Husband asked whether I would love to follow him to Sekinchan , serious lah I tak tau Sekinchan tu kat mane, asked Mr. Google and found out that Sekinchan is near to Sabak Bernam (jauh giler).. so I malas..

leaving behind with Emir, we first "fighting" with each other on the bed.. eloo tak de lah macam laki lawan guling2 tu, just keletek2 dia jer.. when we were done with that activity, Emir did his workbook and me on the other hand became his information counter. :) Emir ni kalau buat keje, kalau boleh satu buku nak habiskan dan dan tu jugak... 

Since Emir's hair is getting longer, so bawak la pi kedai gunting kat bawah kondo ni je.. Dah biase dengan amoi ni.. Tried to cut Emir's hair (konon-konon nak jimat, tapi Emir tak reti dok diam, dok geli jer), ngan  Amoi ni, even though geli tapi ikut arahan, tak de lah lari2 kan..




Then, after the hair cutting, as promised, actually ade sistem barter, if he cuts his hair, he can go for a swimming :) Itu yang OK jer.. 

Pelik pulak hari ni ramai gile orang, ni dekat budak2 punye pool, tak berape ramai.. adult pool ramai betul.. Sekali baru teringat.. today is Public Holiday.. no wonder lah kan.. 


Well, lepas swimming main badminton pulak :) tapi sebab mak nye pun main, tak de sape lah boleh amik kan gambar.. so kite akiri hari yang penat hari ni dengan PEACE no WAR :)





   

4 comments:

Iryani Noor said...

wahhh pandai emir main badminton.....
part yg guling2 atas katil tu, aku sker buat ngan sofia... bile penat bleh tido terus.. kekekke...

ashra said...

hehe.comel je wat muka geli2 potong rambut... =)

Em's Family said...

yani: best kan rase seronok tengok anak gelak..

ashra: tu buat muke geli, itu memang dah geli betul!!

Mama Zharfan said...

sgt comel pic emir kat kedai barber tu heheh

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez