Friday, December 24, 2010

Gerik's wedding - cousin's wedding Asnol & Laila Part 2 (Akad nikah)

Akad nikah dijalan kan di Masjid Jamek, Gerik. Mase rombongan kami sampai, pengantin perempuan sudah tiba di masjid. Bile rombongan kami melangkah masuk ke masjid, terkejut juga sebab rupanya ada lagi satu pengantin sedang menunggu. Maksudnya, sekarang ni ada dua pengantin yang akan di ijabkabulkan..

dan yang paling terkejut.. --> TOK KADI NAK BUAT SERENTAK..

Tapi I rasa untuk Abang Nol, sure dia lege sikit lah kan, at least ada kawan yang sama sama tengah mengalir peluh jantan dalam badan... 

Sebelum tu, sempat jugak tanye Abang Nol.. nervous tak?? dia jawab 

"Mestilah nervous.. sebab bende tak pernah buat" heheheh

 Masih dekat rumah.. pengantin dah start cuak I guess

 Rombongan Cik Kiah dengan baju serba Pink

 Pemandangan dari dalam Masjid Jamek Gerik

 Muke extra cuak dari Abang Nol...

yang best tu, Encik Emran ni rasanya kurang mengingati rupe orang sikit.. tetibe cousin I sorang ni cakap

"Kak Long, Abang Em tu macam amik gambar salah pengantin je"

 Sungguh!! Lensa kamera tu pandang tempat lain.. huhu terus je I suruh cousin I tu pi cuit Encik Emran kate.. 

Pengantin kat bawah ni bukan Kak Laila :D
*
*


 Ini barulah pengantin perempuan yang kami tunggu tunggu... Kak Laila.. masa ni tengah kusyuk dengar Tok Kadi bagi ceramah


Tapi tengok lah, muke lege Kak Laila kat bawah ni, lepas Abang Nol dan Kak Laila dah sah sebagai suami isteri dengan sekali lafaz.. Pengantin lagi satu pun selamat dengan sekali lafaz jugak..


 Menandatangani dokumen dokumen perkahwinan

 Solat sunat setelah semuanya selesai...

 Amin....

 Upacara membatalkan air sembahyang

 I just love this picture.. nampak natural betul Kak Laila ni , orang kate senyum bahagia

Alhamdulillah, satu lagi masjid sudah dibina....




   

6 comments:

Wansteddy Tales said...

Gerik :D kampung halaman Wan :)

Fieza79 said...

legaaa pasangan penganten tuu...moga bahagia hingga ke akhir nya ye..

Mama Zharfan said...

hehehe teringat plak memori akad-nikah hehhehheh

Em's Family said...

Wan: you orang gerik jugak ke? small world :D

Fieza: amin...

Suzie: ada yang menarik untuk dikongsi??

Wansteddy Tales said...

betul,hehehe.. entah2 kita pn pernah selisih bahu kat pekan Gerik, tak perasan :D

Em's Family said...

entah entah kite ni sedara... name pun dah Wan kan :D

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez