Saturday, December 11, 2010

Delifrance Solaris owned by my friend..

Semua orang tau Mont Kiara tempat mat-mat saleh yang "terpakse" bekerja dekat Malaysia. Ok fine, tak adil cakap terpakse, sebab pengalaman I dalam handling Mat-mat saleh ni, majoriti semua suke duduk Malaysia.. ye lah duit banyak kan, sebab most of them, duit dapat dari home country, kalau kate gaji 7,000 pound, tukar Malaysia dah kaya raya.. belum lagi company provide rumah, kerete.. aih..

Baiklah, back to the story... satu hari mase nak pergi Cold Storage Solaris tu, i turunkan adik I, sebab I kedekut nak bayar parking RM1, I pun mulelah pusing dan pusing.. padahal ikut pusing dan pusing, RM1 lebih la kan minyak nyer.. 

Mase pusing-pusing tu, dari jauh i nampak ade seorang pakai tudung and one guy dekat kedai  yang tengah renovate.. dalam hati

"wah, melayu mane bukak kedai kat Solaris ni" .. terus ade terdetik rasa kagum. yelah ni melayu yang bertudung semua kan..

lepas tu ternampak lah muke laki tu, aaa dua kali terdetik.. sudah.. yang perempuan tu sikit pun I tak pandang.. haha .. terus dalam hati cakap

"macam muke laki Yan pulak"

Baiklah, I pusing la buat kesekian kalinyer sebab adik I lame benor dekat Cold Storage tu. Tetibe dapat phone call dari kawan lame I mase sekolah rendah Aimi (Yan) merangkap jiran sekondo... 

"Mira, mira kat mane"
"Cold Storage solaris"
"Tak nampak Yan ke"

Apakah??

Wow!! bukak Delifrance ok..

Selingan: Hari ni terjaga pukul 4 pagi, sekarang kul 5.30 am, ade orang bergaduh pagi2 buta.. haishh..

Mari sambung...

Lepas tu, 25hb bukak opening, tak boleh datang. Tak pe.

So, baru-baru ni, singgah la Delifrance situ untuk makan dinner..

Lepas tu terus SMS yan..

"Yan, mira dekat Delifrance Yan"

Baru tekan button Send, terus nampak Aimi ni keluar dari dapur.. dia tak bace lagipun SMS I.. 


Kiterang mase ni dah order dah pun, sekarang Emir ni kalau nak makan dia akan order sendiri, most of the time, dia akan pilih sandwich based.. Dia ni memang mamat healthy sikit, unlike the parents.. haha.. sebabnya untuk I, ape yang tak elok untuk kite, yang elok tu kite ajar lah anak kite kan.. 
Tengoklah Emir buat muke kerang busuk dia.. Dia cakap

"take my picture now" - sambil sambil buat muke kerang busuk ni lah


Dan kemudian nyer, biaselah, kiterang dapat layanan First Class. straight from the owner la kan.. nengoklah Emir pun diapit kiri kanan oleh owner-owner.. tengok Emir makan..


and biaselah, Emir ni kalau makanan tu dia suke, memang dia lahap betul-betul.. ini aksi biase lah minum mushroom soup cara orang Jepun.. kene hirup mangkuk macam tu -- (my SIL, mangkuk bahasa Jepun adalah perkataan tak elok)

Yan cakap, actually hari tu is the first day, kedai dia betul2 open to public.. sebelum tu  banyak testing-testing lagi. mase kiterang sampai, lampu baru siap, sebab tu roti-roti ni terpakse display  kat sini.. Promotion hari tu, by one free one.. ape lagi kan.. since Emir pun suke makan roti.. sedaplah kiterang membeli


Me with Aimi Izyanty.. Banyak jugak inspiration story dengar pade dia.. She is very determined lady.. Seronok dengar cerite.. and i really proud of you ya.. Kesimpualannyer, meh la kite ramai-ramai pergi Delifrance Solaris. :)





   

10 comments:

Nini D.. said...

wow...tumpang bangga!!

Mama Zharfan said...

nak kena terjah gak ni ;) sokongan utk bumiputra kan

Ummi Dania Yasmine said...

i SANGAT bangga kalau kaum kita yg bukak kedai....yup nanti i pergi Delifrance sana :-)

Em's Family said...

kalau ade mase datang2 laa makan kat sini ok :)

ashra said...

hehe.mulala nak berangan ni nak bukak delifrance.Kita ni,kecik2 dulu,pasang angan nak bukak kedai bun.keke.tp,da tua2 ni,baru tau,modal?waaaa....hehe

mama_umar_maryam said...

delifrance kt bangi ni kecikk je..heheh..mmg bangekan klu kwn2 bukak cafe..ade bsness sendiri

mummysyafie said...

dear..ur emir macam mat salleh tak.mesti hencem dah besar esok..

BabyBooned said...

kalau camni kenalah wajib gi mkn kat situ. heheheh saje je i ni nak carik excuse makan

aiesya said...

kazen saya ya tu.. ;)

*bangga*

lol!

;)

Anonymous said...

I'm proud to be your kazen,Abg Efi & Kak Yan..muaxxxx -Aweenzz

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez