Wednesday, December 15, 2010

The day when I look like a Makcik..

perhaps Im not so used with this style of tudung (i mean yang main sarong2)..


plus with this kind of baju, i really look "older" than I am.. of cos you may say.. "ok jer", fine lah, pandangan atas ok je.. bile campur dari hujung tudung sampai hujung kasut.. aiyoo.. tapi tak pulak gambar full body..

imagine lah on that day itself, few people came to me and "kindly" asked me what happen to my fashion sense .. mind you, im not that fashionable, but that day, I bet, I look like a disaster.. when people approach you and asked that kind of question..  so i know i really look horrible kan..

of cos one of them was my HUBBY, but he only commented bile dah balik keje.. 


can you see me in the above picture? A TREE lady on your left.. I agree.. I do look like a makcik.. nampak tak professional lah.. Should I wear this again.. ABSOLUTELY NO NO haha.. of cos, I will wear both tudung and the baju again BUT not TOGETHER- lah.. cos seriously it makes me feel soo OLD

p/s this is my first time, I posted a group picture of my workplace..





   

8 comments:

Mama Zharfan said...

me tak sesuai pakai tudung gini..me setia dgn tudung bwl ;)

mummy_ayu said...

ayu pun..tapi ada 2 tudung yg beli kat adik ayu mcm ok plak..

ana-kirana said...

mira,tudung awning tu sesuai jer ngn muka..cuma corak tudung kat awning tu tak sesuai...

sy rasa awk amik yg plain ok

ataupon cuba pakai shawl...mmg nampak lagikmuda ranggi ehhee

mommy nazeef said...

ok jek mira...xdela nampak tue sgt pon...norish pakai gak tudung ni..senang. sarong jek! :)

Nini D.. said...

cun je la akak...perasaan akak je tuh..

Em's Family said...

mama zharfan: me too , setia pade tudung style dulu dulu

norish: sarong tu memang best, tapi mira tak biasa kot..

Nini: ish tak de aa.. kalau dah kene tego ngan husband tu, tu yang lain tu

ana: i think true also, i kene amik yang kosong punyer, nak pakai shawl, eee lagi segan, memang nampak muda.. TAPI muke jadi bulatt nanti heheh

Ayu: ikut muke orang jugak kot, mira macam tak sesuai..

Ummi Dania Yasmine said...

I suka pulak tudung cam nih :D

ashra said...

mira..
hubby kita pun tak bg pakai tudung ni.haha.sbb die kata muka cam makcik2,tak sesuai dgn kita.hehe.

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez