Monday, November 29, 2010

Ainaa's convocation @ UiTM Seri Iskandar



Hidup ni berperingkat-peringkat. Ingat lagi masa zaman Mira graduate dulu. mase tu Friendster sangat popular, ye lah sebelum kewujudan Facebook. So mase tu orang berlumba lumbe update Friendster (itu zaman saya lah). Peringkat pertama masa tu, ramai orang update gambar zaman-zaman belajar. Memandangkan rakan taulan I banyak yang belajar kat luar negara, so penuhla Friendster mereka di rantau orang. I belajar kat Tronoh jer.. kalau nak sedap sikit kiterang panggil Toronto..


Lepas tu orang update gambar graduate pulak. Sorang-sorang update gambar graduate. Happy. mane tak happy, bertahun-tahun belajar akhirnya dapat lah sehelai kertas yang cakap kite ni ade Degree..



Sekarang turn adik I konvo, bile tengok Facebook (zaman la ni Facebook je) adik I, penuh gambar dia kene tag dah graduate. Teringat pulak zaman dulu-dulu. 



Adik I belajar kat UiTM Seri Iskandar, nun jauh di Perak Tengah sane, dapat lah tengok UTP jugak. tempat I belajar dulu, mane tak excited nak singgah kan.. Rasa ni kali pertama UiTM pecahkan convocation day. Takdelah semua bertumpu kat Shah Alam je. So, dekat beberapa negeri, Convo ni buat dekat tempat sendiri, contoh nya macam kat UiTM Seri Iskandar.


Dah banyak sungguh perubahan kat Tronoh tu, paling ketara, Stesyen Minyak merata. Dulu zaman I belajar dulu, jauh gile nak isi minyak.. mau dalam 30 minit baru jumpe stesyen minyak. tapi satu yang masih belum bertukar kat Tronoh ni... Masih panas.. mak aiii panas gile!!! dah lame tak rasa bahang panas macam tu, nak nak, tunggu adik I yang tengah hari baru keluar dari dewan.. dah la pakai baju hitam.. dengan panas terik.. Emir tu pulak, merah habis muke dia macam kene bakar..



Bile adik I dah habis belajar kat UiTM ni, tak tau lah bile lagi akan sampai kat kawasan Tronoh ni... mane tau kan Emir belajar kat sini pulak ke nanti nanti kan...

CONGRATS MIMI!! Emir kate CONGRATS Anjang!!!




   


4 comments:

Emran Mohd Tamil said...

congrats mimi

ujie said...

congrats mimi...:)

ari tu pegi main sukan kt mrsm pasir salak, x berkesempatan nk singgah utp..huhuhu..kempunan2

Mama Zharfan said...

congrats utk adik u :)

mama_umar_maryam said...

mira, cousin belah hubby i pon convo kt sini jugaklah ;)..luckily dpt gak rooms kan..

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez