Saturday, October 02, 2010

Where the time goes and the V*as*eline contest

Banyak nak cerite sebab minggu ni I agak senyap.. Terlalu senyap, tak ade time nak jenguk blog pun... Kalau nak tau I jenguk blog ke tak, easy way is sila lah tengok I update MALAYSIA Giveaway ke tak, kalau I tak jenguk, even tak balas2 kat shoutbox, maksudnya, memang I tak sentuh online pun.. 

mesti i dah banyak miss cerite blog blog kawan-kawan I.. tak sempat babe.. tak jenguk sape2 pun..

It all started from Sunday, bile terbuat accident open house.. I masak Ok. huhuh... will blog about that later, lepas tu pulak Isnin tak cuti, badan lenguh lenguh lagi sebab kene masak, kemas barang semua... hari Isnin kelam kabut sebab ade meeting, lepas tu busy kene prepare slide for presentation, wat a timing, tengah penat, giliran I pulak conduct training.. isnin tu dah la balik lambat, lepas tu pulak hari isnin malam selasa tu i bangun pukul 3 pagi.. bace Act, pahamkan Public Ruling, kene lah equip kan dah kite nak conduct training...

Then comes Selasa, balik tu pun dah malam, balik je rumah, I cakap kat Encik Emran I nak tido awal sebab badan dah tak larat sangat.. he is always ok in this matter..

Tahu tahu je dah hari Rabu.. then I realize I kene masuk contest Nuffnang V*sel*ne tu yang tarikh tutup dia 1 October at 12pm.. I punye pk, ape bende I patut buat.. this is where Im thinking nak buat sikit sikit cartoon, liat jugak lah nak belajar tutorial semua online.. ahhh memang time consuming, nak belajar macam mane nak lukis pulak... tapi usahakan diri jugak, itu pun kene bahagi masa, sebab I ade keje yang mesti mesti buat by 30 Sept yang I bawak balik rumah...

Tapi I gagahkan jugak nak melukis, dalam hati I , hmm tak menang tak pe janji at least I am among 75 top blog posts.. sempat jugak i jenguk jenguk post orang lain.. yang pasti eggyolks sangat hebat..!! I pun buatlah dengan gagahnyer.. yer kawan kawan hari Rabu tu I balik lambat.. so Rabu malam khamis dan khamis malam jumaat, i mengadap buat blog post untuk contest ni..

and i hanya managed untuk hantar entry I at 3 am on 1st October 2010, at least untuk I, I must get the invite even though I know Nuffnang dah started sending the invites earlier.. untuk I just kepuasan diri, at least u boleh tau, u are among the 75 blog posts..

but what happen, I didnt receive any email from them.. memang lah frust, ye laa, lame ok i buat contest tu.. memang makan masa and effort.. then I emailed lah Nuffnang, yes, I appreciate the fact, they are quite prompt in replying our queries.. I emailed pun nak dekat kul 7 (which i know tak dapat) but few minutes later I dapat reply...

So, they said my entry is not selected by the judges. wah ini pengakuan mati berani yang I quite frustrated.. i tak kisah pun kalau dia kate i am among 75 top creative entries but tak nak bagi i tiket.. i ok je.. tapi the fact kate im not selected..aaahh menikam jugak la.

So guys, untuk sedapkan hati I, please give your comments.. what do you think? what has put the judges saying that my entry is not the the top 75 entry?? what went wrong.. at least in future, i boleh la perbaiki sikit.. I think may be i tak bukak sangat cerite pasal the products itself.. I ade nak buat banyak about the products.. tapi I sangat lah lemah, lembik, penat dan mengantuk.. and lagi satu, I think macam tak jawab soalan jugak kot.. Are you moist enough??

But some tips Im gonna share, nak masuk Nuffnang punyer contest, please submit your entry at least 10 days -14 days before the closing date, at least your name will be the first batch to be reviewed.. and they will send out the invite earlier... so you wont miss the boat like me... cos u dont know what will happen behind the scene kan.. i memang nak hantar awal, tapi tak sempat..

Bak kate orang, tak ade rezeki... mungkin rezeki tempat lain.. which is insyaAllah i am one step closer.. hope everything is smoothhhh next week.. will blog about this when everything is confirmed.. :) 

Till then
Mira
xoxo





   

till then daaaa..!!

1 comment:

mama zharfan said...

honestly, i suka sgt cara u buat entry tu..sbb ada cartoon2 gitu...ala2 style past winners contest nuff..tak per mira..as u said rezeki u kat tmpt lain ok :)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez