Saturday, October 09, 2010

Shibuya @ night...

Sorrylah yer, cerite pasal Japan tak habis-habis, I kene habiskan jugak cerite pasal Japan ni, at least ni semua akan jadi my reference satu hari nanti.. my journey, my trip.. semua i nak rekodkan kalau boleh..

Untuk I, lain orang lain cara dia, kalau macam I dengan husband I, both of us mainly tak banyak spend untuk shopping.. Ye ye kami pasangan yang bukan suke sangat shopping, I mean laki normal la kan.. I je yang kurang sikit ke-normal-an bab bab shopping ni. Itu yang buat my BIL and SIL tu kate rugi sebab I tak pergi kilang Noritake. Eee bukannyer ape, kiterang tak mampu lagi nak beli pinggan mangkuk ribu riban.. Narumi kat rumah ni pun, my SIL yang hadiahkan...

But, kiterang tak kisah spend untuk mengcover sebanyak boleh tempat kiterang pergi.. Ye lah, nak pergi pun sekali seumur hidup je kot kan.. so kalau kat Tokyo tu memang sebanyak boleh la kiterang nak cover..

 

Yang ni kat Shibuya jer.. Shibuya ni antara stesyen yang paling sibukkk kat Tokyo.. kalau dah stesyen paling sibuk, kire bandar paling sibuk jugak.. and dekat sini antara nightlife tempat di Jepun yang memang hidup... Tapi betul la, sini kalau busy memang busy!! ni tempat nak lintas jalan, banyak jugak la tourist bile lampu hijau untuk pejalan kaki, ramai jugak duduk tengah2 alam nak amik gambar tengah tengah orang sibuk crossing..


Ni dekat in between kedai kedai kat Shibuya..  kiterang tak beli ape pun, saje berjalan keliling satu Shibuya.. :p nak tengok macam mane lah night life dekat Shibuya ni..


Emir of cos dah terbungkang dah, mau tak penat main satu hari dekat National Children's Castle.


Masa tengah jalan-jalan , ade lah sorang Iranian approached kiterang bagi salam.. Dia kate dia Muslim, ye la dia kene justify la pulak, dengan rantai, subang semua kan.. laki tapi hensem.. haha so kiterang pun jalan lah same2 dalam 5 minit gitu borak-borak sebelum dia excuse kan diri dia nak jumpe kawan.. terlupe pulak nak amik gambar..


Baru perasan gambar laki I tak banyak pun, dia tak nak amik gambar, lepas tu dia memang suke amik gambar...


Jalan, jalan, jumpe lah kedai halal kat Shibuya ni.. Dia claim halal, menu of cos memang tak ade pork semua tapiiii ade alcohol..  so kiterang just decide nak makan nan cheese je.. Harga dia RM15 kalau convert duit Malaysia.. kenyang laa jugak..


 Emir mane, Emir dah tido sampai esok pagi...


Kedai ni ade cerite di sebaliknyer.. Mase ni Emran beli lens kot.. murah la sikit dari Malaysia.. lepas tu ade incident kakakaka.. yelah, Japan kan high tech sikit kan.. kiterang ni pulak jakun.. tapi laki I tak kasik cerite.. hahahah, saje nak letak gambar ni, so Encik Emran boleh refresh memory dia...






   

3 comments:

mama zharfan said...

suke je me naca trip u to japan ni :)

mama_umar_maryam said...

heheheh, cant wait nk bc disney tokyo,huhuhuhu

Iryani Noor said...

lens kt ctu murah ekk??
aritu aku mintak member ya carikkan utk aku, tp rege die jauh lg mahal dr m'sia.. terus cancel =p...

psttt..bisik sket.. incident apakah?? =p

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez