Wednesday, October 06, 2010

Musollah @ Tokyo, Japan

Ok, macam lah baru balik dari Jepun, no no, I balik dari Jepun dah setahun dah, tapi sebab terujaan dapat tengok gambar-gambar lame, so I akan cerite part by part.. nyeh nyeh

I ingat lagi, Raya haji last year, jatuh pada hari Jumaat, so lepas dah makan sedap-sedap kat Embassy, kawan-kawan Emran ajak join depa pi Masjid, kiterang lagi la suke dapat geng ramai-ramai jalan..

So pada Embassy tu, kiterang jalan dalam 10-15min ke station dan turun laa kat Yoyogi, jalan jalan jumpe lah masjid yang tersergam indah..

Budak-budak Jepun kat bawah ni derang tengah tunggu solat Jumaat habis sebab derang ade belajar agama Islam lepas tu, kagum tak? bukan sikit tau, ramai jugak, dengar cerite ade setengah budak-budak ni, ambik senyap-senyap, I mean di luar pengetahuan mak ayah sebab  ye la kan dah belajar agama lain..


sorrylah, I malas nak edit gambar kali ni.. kalau tak cerahkan sikit.. nampak banyak muke-muke melayu kan...

Jom jalan jalan sekitar masjid

Emir sibuk ambik gambar, kamera betul tu :p

Masjid dari dalam


Itulah saje, seronok tengok masjid dekat tengah-tengah Tokyo ni..mase I tengah tunggu Emran solat, ade lah tourist Islam dari Singapore datang, derang kata derang lapar, baru landed, tapi tak jumpe kedai halal restaurant, pulak tu, bekal tak bawak.. sian derang.. 

Ok daaa!!



2 comments:

mama zharfan said...

nice pics!! best kan dpt tgk negara org :)

mummy_ayu said...

cantiknye....best la jenjalan tempat org kan?

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez