Friday, October 08, 2010

Lepas Hakone, terus ke Tokyo Tower...

Pergh, macam tak tau penat..!! Penat babe, dah la majority of the times spent dekat Hakone tu, berjalan dan  berjalan dan berjalan... kene selalu maintain berjalan kalau tak malu je ngan pakcik makcik tua Jepun yang still steady berjalan.. 

So dari Hakone, my SIL dengan cepatnyer suggest kiterang pergi Tokyo Tower since still bukak lagi, ye la sebab the next day tu pun dah Raya haji, lepas Raya Haji kiterang dah nak balik Malaysia dah.. tapi  kiterang punye lah penat, mule-mule memang tak nak dah.. Emran kate, Tokyo tower is still a building macam mane pun... but at last, pegi je lah dah alang-alang sampai


Lagipun Emir pun good mood. Alhamdulillah, Emir ni kalau bab jalan2, dia memang tak banyak ragam, cukup makan minum dia fine.. 

Kalau ikut peta subway, (tak ingat line mane) dia kate dari Station ke Tokyo Tower ni jalan 5 minit je.. banyak la 5 minit, jauh ok, siap naik bukit lagi.. nak pengsan rasa mase tu, sebab badan dah letih sangat dah.. 5 minit tu jalan cara Jepun boleh lah..

Ni semua pemandangan kat Tokyo pada waktu malam, mase ni I ngan SIL sibuk cari souvenir.. i pulak mesti cari I punya magnet...


Tokyo Tower ni kan ala ala KL Tower, sampai sekarnag jenuh I ajar Emir, dia akan panggil KL Tower as Tokyo tower, kalau aja 2 minit je dia akan sebut KL Tower, lepas tu balik ke asal panggil Tokyo Tower..


Bukan senang nak ambik gambar 4 orang ni sebab Emran tak mau langsung berenggang dengan kamera dia.. yang ni sebab dah lame, Tokyo Tower pun dah nak tutup dah, and orang tak ramai, Encik Emran ni pun mule lah pasang timer..

akhirnya dapat la gambar berlatarbelakangkan Tokyo Tower beramai-ramai




   

3 comments:

mama zharfan said...

sekali tgk mcm eiffel tower sbb ada lampu2 tu..

mama_umar_maryam said...

bestnyer,yg zety tau tokyo ni one of the expensive city in d world,hehehe

Iryani Noor said...

gambar last tu sgt cantikk..
i loikee

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez