Friday, October 01, 2010

Are You Moist Enough?

Mari berfikir... mari mari mari...

Zaman sekarang you all sanggup tidor tak pakai kipas??? Kalau ade aircond, you all sanggup tido tak pakai aircond, walaupun hakikatnyer apelah fungsi aircond, padahal diri berkelubung tak ingat tak tahan sejuk, tapi nak jugak pakai aircond.. kan kan kan.. :D


Iklan: Perasan tak, semua cartoon ni macam I lah, I siap letak tahi lalat lagi OK ;p

Balik kepada cerite, macam I, I memang tido pakai AIRCOND, ish kire wajib lah pakai aircond, sebab tu bil mencanak naik setiap bulan.. kalau balik kampung, tak de aircond, mulelah cacing kepanasan..

Rasanya 24 JAM jugak saya beraircond, mane tak nyer... pergi office pun lagi lah beraircond, lagi dasyat, kadang - kadang sampai tahap beku beraircond.. tak tau la siape yang suke pasang air cond kuat kuat.. lagi sekse kalau tak ramai orang dalam office, tinggal lah kite absorb sorang sorang aircond tu..


Belum lagi, time nak masuk kerete, kalau kene naik teksi, seboleh tak nak teksi yang tak ade aircond, mesti mesti mesti I akan cari yang ade aircond...


kalau pergi makan kat luar pun, selagi boleh nak cari tempat yang ade aircond.. :D tapi jangan cakap i tak reti makan kat gerai pulak.. I ni peminat makan cendol tepi longkang yang sangat besar.. tak kisah punyer.. cume tak de lah lame2 sebab tak tahan panas :D


tapikan sebab terlalu BANYAK sangat kene aircond, kulit I hilang kelembapan.. hilanglah kulit yang tulus mulus bak bayi (28 tahun yang lepas).. hehehe.. itu belum lagi dengan persekitaran yang berhabuk, nak nak duduk dekat KL ni kan...


Kirenyer kulit I kering macam dalam gambar kat atas sebab kurangnyer MOIST.. kalau nak tunjuk betul2 segan lah pulak kan.. lagipun takkan la nak tunjuk betapa buruknyer i kan hehehe

TAPI... ramai tanya...


So, I pun berjalan jalan, lepas tu tertarik betul nampak booth VASELINE


dan lepas tu start membace.. I memang dah jadi pengguna Vaseline, tapi tak pernah bace pun Vaseline ni macam mane, dan jujurnya, tidak lah saya pengguna tegar Vaseline.. beli pun sebab ikut kawan jer.. kawan beli tu, kite pun ikut beli ehehe


nak tahu ape yang I bace... secara ringkasnya....


macam macam ade.... Meh I cerite satu satu produk terbaru Vaseline









tapi akhirnya seperti biase, I akan beli....


Total Moisture Soya & Oat Extracts Vitamin E

Nak tahu tak bahagian mane kulit i yang paling kering sekali


YER KAWAN-KAWAN BAHAGIAN KAKI

Gambar atas tu saya ambik 23 September 2010.. betul tak tipu.... setiap hari saya applykan Vaseline.. konon konon sendiri buat cabaran

7 HARI BERSAMA Vaseline

Gambar serious saya dah amik selama 3 hari, tapi adoiii, saya dah transfer dah gambar tu, tapi entah macam mane tak ade dalam komputer.. CF Card, Mr. Suami bawak pergi trip ke Redang.. terpakselah amik gambar hari ni jer... bende nak jadi kan...

Sebelum tu, meh tengok I  sapu sapu Vaseline ni...




SELEPAS 7 HARI...........


TRY IT!!!!!!! GRAB YOURS NOW!!! VASELINE HAS DONE ABSOLUTELY AMAZING ON ME FOR JUST SEVEN DAYS...

Ade contest tapikan tarikh tutup dia hari ni 1 Oktober..... ni amik dari Nuffnang's website.. I rasa ramai dah tahu kan...

The 75 best written blog posts will win a pair of invites to the poolside party, and that’s not the only thing you stand to win. Check out the list of goodies up for grabs:

Best Written Blog Posts
1st Prize - RM3,000 cash + Vaseline products
2nd Prize - RM2,000 cash + Vaseline products
3rd Prize - RM1,000 cash + Vaseline products
5x Consolation Prizes - RM200 cash + Vaseline products

During the party itself, there’ll be prizes for games and lucky draws too! And make sure you get some help from Vaseline moisturizers to look absolutely glowing, because the female blogger with "The Most Vibrant Skin" will win a Coach Handbag worth RM2,000!





   

7 comments:

mama zharfan said...

good luck mira!! nice entry!

ashra said...

hehe..masuk contest rupanya..gud luk!

btw,a'ahh..btul tu..da tau sejuk selubung selimut,nak gak tido econ kan..kat luar da la ujan..
haha..
kalu balik kg,kipas mesti pasang kuat2.
kalu laaaahhhh kita ni kayaaaa..nak je bilik kat kg tu kita pasang econ gak.keke

nadiah said...

salam n good luck sis,pandainya buat n3 ni,kreatif
saya tak pandai r...

ana-kirana said...

kite pon pakai yg total biru tu gak..letak kat opis..yg pink letak kat umah..suka baunya wangi..
pastu mmg lembut lah kulit

gud luck!

.:HalogAmora:. said...

good ones, mira! i've been using vaseline long time ago. haha.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

good luck!

Wansteddy Tales said...

entry yg besh! salute! dr awal hingga akhir penuh informatif dan ada hiburan juga :)

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez