Wednesday, September 08, 2010

Wishing you SELAMAT HARI RAYA and my Raya Stories..

Today is my last day, but unfortunately I am sick!!!! gosh, nak raya ni boleh demam pulak... Cross fingers hoping that my fever will recover by tomorrow... and  I tak boleh MC today.. sad sad sad,. cos a lot of work pending for my review..

SELAMAT HARI RAYA , bawak kerete baik baik, makan pun kene baik baik.. and dont forget VISIT your relatives.. ape lah makne nyer raya kalau setakat duduk rumah jer... ok I tinggalkan you all dengan cerite I, Hari Raya and Cermin which actually I have used this story for some of the contests that I have participated.. ni pun ade jugak I post last year, which slight amendment made for the year 2009.. Once again, Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin, maaf yer kalau ade salah silap dari hujung jari sampai hujung rambut...

Loves
Emran, Amira and Emir

Ini adalah gambar saya, suami saya dan anak kesayangan saya Emir. Mase ni Emir baru nak masuk 5 bulan. ni raya tahun 2006. Mase ni kat rumah mak sedara Encik Emran dekat Melaka. Cermin ni, Encik Emran kate cantik kalau nak ambik gambar, so kiterang pun ambik lah, tengok-tengok, saya pun suke bile amik gambar..

Dan selepas itu, kejadian tak diingini telah berlaku, di mana cermin ini telah menjadi mangse kepada kami bertiga, kire macam dah ditakdirkan cermin ni jadi trademark kiterang setiap tahun. hahah, dan maksudnya kiterang tak boleh laa kalau tak beraya rumah mak sedara Encik Emran heheheh

Yang ni pulak mase raya tahun 2007, Emir dah setahun 4 bulan macam tu.. mase tu semua jadi pokok pokok hijau :), Emir rambut dia dah start panjang..

dan ini Raya tahun 2008, kali ni bukan si Emir yang rambut panjang, bapak dia pulak yang berambut panjang.. biru lagi baju nye

Ini pulak gambar tahun 2009, raya tahun lepas... Emir mase ni susah betul nak bagi dia tengok kamera.. makin besar makin tak nak dengar cakap hahaha... yang pasti keluarga saya masih lagi tak bertambah, dalam gambar masih tiga orang... tak pe insyaAllah rezeki untuk anak lagi sorang akan datang kan

---- ok saya tahu maksimum 3 gambar.. so gambar bawah ni hanya untuk hiasan yer ----

AKAN DATANG
2010????

 Tahun 2010, Emir pun dah besar, tapi cermin ni suci dan bersih lagi, tak berhabuk pun, pandai mak lang Encik Emran ni jage. Mak Lang dia kate, dah bertahun tahun dah cermin tu tak bergerak-gerak, same besar ngan saya sendiri..

Perasan tak ape persamaan semua gambar -gambar ni, saya mesti belah kiri, Papa mesti kene pegang kamera dan ibu mesti kene dokong Emir..

Tapi yang paling penting, kiterang harap harap la, jangan lah Mak Lang Emran pergi buang cermin ni, hehehe, kalau tak haaa habislah trademark kiterang untuk setiap kali beraya.







   


8 comments:

Miza Yusof said...

selamat hari raya kak mira :)

kirana said...

selamat hari raya...
satu lagik perasan..
kamera pon makin besar :P

mummy_ayu said...

nice pic..unik sebab tempat yg sama...so nampak perbezaan pembesaran emir....

e.l.i.s.s.m.i.e said...

makin lama makin lebar senyum encik emran tu ..hehehe

selamat hari raya..maaf zahir batin

mama zharfan said...

memang uniklah cara ni...amik pics dgn cermin yg sama every year hehehe

~n0rliza 0thman~ said...

selamat hari raya mira..

aku nak tunggu gambo raya tahun 2010 lak hehe =D

Iryani Noor said...

selamat hari raya bebehh..
aku paling sker gambo 1st tu..
cute sgt emir time babyy....

insya-Allah ada rezeki ko nnt..
aku doa kn ko cpt2 tambah "new edition" dlm family ko =p..
Amin

BabyBooned said...

selamat hari raya mira, maaf zahir batin! heheheh dah agak dah mesti taruk gambar cermin.... ;D

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez