Saturday, September 18, 2010

Raya @ Melaka

the first Raya without the most important person in the family. its hard for all us, even harder for the children, yet.. yang pergi tetap pergi.. kids are looking forward for Raya celebration, Raya is actually for them. The bed where Abah used to have a rest, is still in the living room, the difference is just that Mak has removed it near to the wall.

Mak, on the other hand try to make herself happy.. she bought a new set of sofa, a new set of dining table. but the empty heart is strongly there.. 

My mind at the same time reminds me of Sosilawati, Kamaruddin, Norhisham's children, to face the Hari Raya without their beloved mother / father which has been killed, slaughtered and burned.. Waiting patiently for the updated news, hoping that it is not them.. 

As a Muslim, we believe in qada' and qada.. Allah is around us.. orang melayu kate, hari ni hari engkau, esok hari kami pula.. Moga keadilan diadili sewajarnya..

The cucu without Emir

The menantu with MIL

Kiterang je, Emir tak nak amik gambar

 Satu satunya gambar Emir, tengok la muke I.. tu pun Emir tak nak pandang kamera.. menangis nangis.. dah dua tahun dah dia tak nak amik gambar last year pun same


Ok meh sini I kenalkan, yang baju kelabu tu tak yah lah i cerite sape kan... yang baju hijau tu abang sulung Emran, Dr. A and bini dia Kak Yas, Kak Yas ni pandai urut, kalau sape-sape area Shah Alam, Subang, Ara Damansara, boleh la panggil KaK Yas ni urut.. nak jaga pantang pun boleh

Lepas tu anak kedua yang baju kuning tu, Kak B, kalau sape keje MITI kenal la kot :) lepas tu anak ketiga Encik C dan Kak Ros, sape sape yang duduk area Bandar Bukit Puchong, hantar la anak dekat tadika Kak Ros ni yer, dia pun ade butik jugak, tapi tak sure kat mane heheh :D

Yang ke empat, Abang D nun jauh baju biru tu.. yang no 5 tu tok sah la I cakap kat Encik E ngan bini dia baju kelabu tu.. :d dan yang lain Farah namenyer, tudung pink sebelah mak..

Perasan tak???  Perasan tak????

Name adik beradik husband I, anak sulung start name dari huruf A, lepas tu B, then C, D, E dan F :) Unik kan and creative kan my late FIL. Kalau name Emran, tau la dia tu anak no 5 hehehe.





   


3 comments:

mama zharfan said...

ur MIL sama dgn my mom..kehilangan org yg paling disayangi dlm hidup..
my mom lately selalu ckp her time is near...dia kata lsp adik bongsu i kawin, tugas dia dh selesai..sedih i...kot2 tak sempat jumpa my mom..:(

Iryani Noor said...

al-Fatihah buat arwah.. semoga rohnya ditempatkan di kalangan org yg beriman...

ha'ah la baru perasan nama adik beradik emran start dr A smpi F.. unik sungguh.. hehehe..

Em's Family said...

suzie: itulah, sekarang zaman zaman ibu dan ayah kite makin tua, and then our cycle... sekejap je kan putaran hidup ni.. we have to appreciate every single moment..

yani: erk, aku ingat ko dah tau dah .. :D ha cube la ko try, name Sofea pun start dari hurup A

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez