Saturday, September 18, 2010

Kunjung mengunjung

I rasa entry Raya tahun ni macam banyak je.. ok macam ni, selagi I dapat pegang laptop Encik Emran ni, selagi tu I akan update mane-mane gambar... Pulak tu gambar2 nak transfer dari komputer Emran ni leceh, sebab semua in RAW and I have to convert first in JPEG before nak upload kat sini..

Now I am still in Malacca, will be heading back to KL soon... gambar gambar dekat bawah ni mase Raya kedua, pergi rumah auntie i yang sepelaung dari rumah mak I, actually Raya pertama dah pergi dah, tapi the next raya tu auntie I ajak lagi sekali


This is part of family photo, kenapa I kate part, sebab ade lagi sedara mara yang tak ade, tapi ni pun dah kira banyak.. Ini family sebelah mak I.. ade tiga family je yang ade.. yang lain beraya rumah lain..itu orang kate, tak yah buat kenduri pun, kumpul sedara mara sendiri pun dah macam kenduri.. Tu pakcik I yang tangan berbalut tu, baru lepas accident kat Tapah, alhamdulillah tangan je kene balut.. kerete dia sampai kene write off terus sebab langgar belakang lori..


Ini auntie I yang glamer hehe.. dari kecik sampai besar, orang cakap I muke same ngan dia.. tapi I version gelap sikit.. :D now anak dia lagi sebijik macam muke dia.. 

 

I anak sedara yang tua.. so yang lain lain kecik2 lagi


and one thing about my adik beradik, sepupu sepapat, we LOVE cookies.. dunno laa dari mane.. memang kiterang makan kuih raya habis habis punyer.. banyak orang lain kalau dah ade ketupat tak nak kan.. kiterang tak..  :D muat je biskut biskut tu nak masuk :p


Acara makan makan, mule mule budak2 makan, lepas tu orang orang tua


anak I , as usual, jumpe pakcik makcik dia (walaupun sebaya je) mule lah, berpeluh sakan...





   


   

5 comments:

Miza Yusof said...

selamat hari raya kak mira.
comelnya emir masa gambar 1st sakali. hehee

mama zharfan said...

betul la mira, muka u iras dgn ur auntie tu :)

mama_umar_maryam said...

wahh meriah n3 raye thn ni,samelah mcm Umar,makcik pakcik die baye2 die je,mmg sakanler main

Iryani Noor said...

wwooo meriah...
sonok kalu ada big family mcm ko...

btw disebabkan ko kreatif, ape kate ko join contest nihh.. lg pon ko bnyk gambo cantik2..
http://www.myselangorstory.com/

Em's Family said...

miza: selamat hari raya to u too... ha ah, emir ni mujur je nak amik gambar tu.. kalau tak jangan harap

yani: aku nak masuk, tapi malas, sebab kalau selected (ceh macam selected je) kene anta video hari hari.. kuasa lah aku

suzie: yeah.. cume i pakai tudung, sekarang kurang sikit kot

zeti: yaaaaaa... cis we are toooooooo early to be born kakakakak

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez