Sunday, September 26, 2010

the Jigsaw Puzzle Game

Semalam both Emir and I spent sampai pukul 2.30 pagi main game Puzzle.. ;d Kelakar betul, game tu macam dia bagi time frame untuk kite completekan task.. so I pulak amik yang paling susah punyer, susah yang susah lah.. so Emir ni drama king, menjerit-jerit, tutup mate kalau I nak dekat kalah, and both of us main sampai lah I menang.. aactually I lah yang n ak main sampai menang, geram!!!

mane tak nyer, in the middle tengah kemas-kemas, Emir sibuk cakap ulang ulang suruh I main dengan dia, padahal bapak nyer available jer.. nak jugak ibu dia.. macam macam alasan bagi, kate papa dia tak pandai main lah, ape lah itu lah, last last i boleh stop kemas, and terus main sampai nak menang..

Selalu macam tu. tapi I suke sebab kadang-kadang main game ni jugak lah, rapatkan bonding mak n anak, nak nak mase nak suruh kit emain game tu lah, ape bende yang kite suruh dia buat, wow!! cepat jer dia buat, kalau kite cakap pasal bende dia buat salah, cepat je nanti dia cakap "im sorry, i dont do it again".. walaupun script dia i dah boleh hafal, tapi budak kecik ni I kene cakap ulang kali, nanti dia lupe manjang..

Oklah.. hari ni panggil orang datang makan sikit-sikit.. i kene buat sikit-sikit, tak pandai nak masak banyak-banyak.. start with the family first, lepas tu baru panjang kan kepada yang lain...





   

4 comments:

mama zharfan said...

can't agree more :)
time flies..cepat jer tau our kids membesar

mama_umar_maryam said...

hehehe,samelah Umar si drama king,masak apekah tu utk family?

ashra said...

owhhh..tu teknik die ek mira..main sama2,dlm masa sama tegur kesalahan cara baik.hehe..ok.nti kita praktikkan..skang ni aleesya blum faham baik buruk..die tau,die kena marah je..keke

BabyBooned said...

aww so sweet spend time dgn mama dia..


anyways, i pun mcm u, mira, tak reti masak byk byk... ajak mesti sikit sikit...

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez