Saturday, September 04, 2010

For me, lesson learnt, biskut raya doesnt have to wait until raya

Last year, I beli biskut raya punya lah banyak, actually this year pun same banyak, tapi masa tu i catu lebih lebih, konon-konon, nanti orang datang rumah, tak payah kelam kabut nak masak ke ape, koman koman dah ade kuih raya kat rumah... lepas tu what happen, bile bukak sikit demi sikit, dengan banyak nyer jemputan open house semua, ape jadi dengan kuih raya semua tu... LEMAU, bile dah lemau, i pun tak lalu nak makan, last last buang macam tu je sayang....

So this year, i beli kuih raya, setakat ni berapa balang dah habis... nak nak family i semua kuat2 makan kuih raya, we love cookies... so i just cakap, nak makan, makan lah, tak yah simpan-simpan, kalau habis pun habis lah...

semalam Yani datang rumah, dia bawak kuih tart.. this year I tak sempat beli kuih tart kat Kak Laila tu, nasib baik MIL Yani ade buat kuih tart jugak.. Emir, si peminat kuih tart memang makan kuih tart macam makan kerepek...


Tengok la Emir macam mane dia mengadap kuih tart ni... memang serious dia makan banyak giler...


Sambil tu, aktiviti wajib dia adalah tengok Youtube via my iPhone, i rasa dia dah cukup khatam dah segala mala Tom & Jerry kat dalam Youtube tu, sekarang ni lepas dah boring Tom & Jerry mat salleh, segala bahasa dia tengok sekarang ni... oh, dia pandai cari sendiri Tom & Jerry..



I told you.. banyak giler mamat ni makan. i setakat makan 3 je kot the rest tu semua si Emir melahap, and it is still counting dari saat i type entry ni... 

Tahun ni I tak de buat kuih raya. tengah bermalas-malasan :)








   



5 comments:

ashra said...

bestnye emir makan tart..
budak2 mmg suka kan mira mkn tart n kuih raya.

teringat zaman kecik2,duk bantai tart n cookies je dtg umah org.da tua2 ni,mmg tak lalu sgt tgk kuih.nak mkn ketupat,rendang je..

mama zharfan said...

me beli kuih tart gulung..nasib baik ada gak kwn2 yg rajin amik tempahan kat UK ni hehehhe
me beli 3 bekas, dh abis 1 bekas adoyai, by the time raya licin rasanya ni :p

Iryani Noor said...

mak aiii..
pandai anak ko mkn tart tu..
dh abes ker??
eheheheh

This is .... said...

saya pun sama, tak payah simpan kuih raya sampai raya.. nak abiskan pun takpe.. sbb bile dah raya, tak rasa nak makan pun.. tambah2 takde siapa yang nak dtg rumah sewa kitorang ni kot.. hihi

Em's Family said...

ashra: emir ni macam mira jugak ,hantu kuih raya, dia asyik ngap je kuih raya..

This is... betul tak payah nak simpan, nanti dia dah jadi kelat, lagi la tak sedap nak makan... tahun lepas memang kak mira buang jer..

mama zharfan: kalau kat KL ni i selalu order ngan satu kakak ni, sedap bangat.. tpai tahun ni i tak sempat nak order tart kakak tu

yani: yani, dah habis satu balang pun, lagi satu balang, tinggal separuh jer.. suke betul mamat ni

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez