Thursday, September 02, 2010

Bunga Api

You rasa bunga api bahaya ke untuk budak-budak? Kalau tanye I, tak bahaya as long as mak bapak nyer atau orang besar yang boleh dipercayai ade mase anak kite main. orang yang dipercayai tu ape, orang yang akan tengok je anak kite masa anak kite main, bukan akak nyer umur 9 tahun yang join same main.. :)


and me, stok tahun lepas banyak lagi, so setiap hari Emir akan main satu bungkus,  kalau dok rumah atok nyer boleh la main.. and setiap malam Emir akan tau, dia akan dapat satu bungkus... ade sekali tu ajak Emir pergi surau, solat terawikh, lame lah dia menunggu.. tapi bile habis terawikh, happy benor dia sebab dah janji ngan dia, boleh main bunga api


I rasa budak budak n bunga api, tak dapat di pisahkan.. Kalau raya kite ingat budak-budak, and budak budak pulak kalau raya, dia ingat duit raya, baju raya, kasut raya , balik kampung and dapat main bunga api, lagi pun macam Emir, bunga api, macam acara tahunan lah,


Gambar ni bapak dia amik, lame sungguh nak tunggu bapak dia setting gambar jadi macam ni, tapi Ibu tak terlibat pun, bapak dia handle Emir main bunga api..


Cantik kan.. ade sape sape nak amik Emran jadi photographer? hahaha :) ---- sure dia tak nak punyer, bini dia je pandai pandai :p





   

7 comments:

Iryani Noor said...

wahh cantik babe..
sonok tgk emir main bunga api tu..
ko mmg tiap2 hari ada kt umah mak ko ehh??
smlm aku lalu, nampak kete ko..

mummy_ayu said...

cantik pic tu..ayu pun nak buat entry pasal Ian & Iris main bunga api pagi nie...mcm janji plak kita..he he he..
btw..sokong apa mira kata, bunga api tak berbahaya kalu ada org dewasa jaga..plus tak diubahsuaikan....
and ...ada bunga api baru rasa meriah je malam raya...kan..???

mama zharfan said...

cantik sgt pic ni...untung daddy pandai amik pic yg best2 gini :) my kids thn ni tak merasa main bunga api lah..

mommy nazeef said...

besnyer dapat main bunge api...!sengih sampai ke telinge si emir...pandai la em amek gambo :)

Em's Family said...

yani.. haah aku sekarang ni menapak dekat rumah mak aku jap, sampai minggu ni je kot, lepas ni nak balik rumah, nak kemas untuk raya :)

suzie: ahaa, tapi bile dah pandai tu, satu hal pulak, nak menunggu nyer setting boleh tahan jugak

noris: bukan sampai ke telinga lagi dah emir ni, sampai ke rambut2 dah

ayu: is it.. actually entry ni auto publish, buat banyak2 masa weekend, sebab weekdays tak sempat heheh

ashra said...

besnya emir main bunga api..teringat zaman kita kanak2 ribena dulu.hehe

Ummi Dania Yasmine said...

Cantiknyer gambar bunga api tuh

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez