Friday, September 03, 2010

The best top 5 why I love these blogs...

Seriousy, this is my very first time amik award-award ni... to me, everyone is special in their own way, award dalam blog ni untuk suka suka.. and also this is my first dedicate entry untuk terima award.

I dapat award ni pun dari Suzie aka Mama Zharfan and ayat kat bawah ni pun main copy paste je dari Mama Zharfan ni..

Tujuan award ni diwujudkan...

Buat pertama kali me (asal : Ustaz Love) bercadang untuk memberikan Award yang simple ini kepada rakan blogger lain. Award ini dipanggil MyUnique Blog Award dan dihadiahkan kepada blog yang membawa atau mempunyai identiti yang unik dan jarang dijumpai sepanjang perjalanan me (asal : Ustaz Love). Tujuan me (asal :Ustaz Love) mengadakan award ini adalah untuk memberi penghargaan kepada rakan blogger yang telah bersusah payah menghasilkan blog dan entri-entri yang banyak memberi kesan kepada pembacanya (terutama si pemberi). Selain itu, ia juga untuk memperkenalkan dan mempromosikan blog rerakan yang telah diberi award ini. Sebagai tanda penghargaan me (asal : Ustaz Love), terima kasih diucapkan kepada penerima-penerima. Anda semua merupakan sumber inspirasi me (asal : Ustaz Love) untuk menjadi lebih baik!

Ok, let see blog ape yang mesti saya bukak (selain dari famous blogger) dan kenape

1. Asiah Abd Jalil - She is a mother of five. same age as me but far more experience in parenthood. nama blog dia serious i tak ingat.. huhu, she is using friendster's blog, so kalau notification, i just click je dekat email tu.. tak salah i, blog dia www.asiahabdj.blogs.friendster.com --> punyer la malas nak check . sampai sekarang i still kagum macam mane dia manage anak dia yang lima orang tu alone!!! her husband is a weekly husband and she is a full time student.. salute lah...

2. Undisclosed blog -- tak boleh cakap blog ape, sebab i pun tak nak dia bace blog i haha, tapi blog ni blog auntie jiran dekat rumah my mum, she is in her mid 40s.. and she is a lawyer.. suke dengar cara dia tabur cerita...

3. Suzie aka Mama Zharfan : Ok dia ni memang, masa dia punyer contest, suruh letak slogan, i seriously tak berfikir pun, memang sebutir butir the ideas comes nicely sebab memang betul pun, she blogs what i blog, she loves contest, she loves blogging, she loves what i am currently doing and thats how i feel we are connected

 4. Babyboon - serious i tak tau name mak Gib ni ape, rasanyer Nina kot, we have known each other quite some time but virtually. tapi until now, kalau jumpe sebelah menyebelah dekat kedai, i dont think i could recognize her since she rarely uploaded her own phote.. UNLESS kalau Gib kat tepi dan i boleh cam.. Her blog is genuine, maksudnyer, bukannyer banyak merepek cam i, boleh kate 100% entries focusing on her son's development. Now Gibran is as same age as my son..

5.Yani and Hana - both of them are my best friends maa. tapi Hana sekarang ni dah makin jarang blogging, she too started bogging way back in 2004, lame kan ... Yani just started blogging. we rarely meet each other, and to me, blog makes us to keep in touch

Anyway, semua adalah sama.. yang tak sebut name bukannyer i tak suke, suke... cuma yang kat atas ni macam dekat di hati i, meaning to say, setiap entry derang i akan baca.. :)







   



3 comments:

mama zharfan said...

tq tq nama me pun ada :) nanti kita jumpa live yer :) Insya Allah kalau ada rezeki nanti i beli some lil souvenir for u/ur Emir :)

mama_umar_maryam said...

hehe,asiah tu my skulmate ;),kitorg pon kagum dgn die,and her writing style mmg cakap lepas je,tu yg best tuh,hahaha

Em's Family said...

suzie: not the hadiah i want la... :) klau ade rezeki.... keep in touch

zety: u know her personally? small world kan

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez