Sunday, August 01, 2010

A piece of nature in KL City - Kiara Park (Taman Rimba Kiara, TTDI)

Honestly, I cume tahu pasal Kiara Park ni last year mase Encik Suami sibuk dengan hobi dia mase tu - ambil gambar mikro - oh btw, sekarang ni hobi dia nak pi pancing pulak, hubby i biase lah, hobi dia bermusim, kalau nak belajar bahasa cina, dok pegang buku pasal belajar bahasa cina, lepas tu dah boring, tukar lain pulak.. :)


Mase first time tahu pasal Rimba Kiara ni terkejut jugak, sebab tak perasan pun kat TTDI ni ada satu area yang hijau menghijau lagi.. Tapi yang menariknya, Encik Suami kate (dia je yang selalu pergi situ), ramai orang yang berjogging, tapi yang sedihnya, melayu tak ramai pun pergi jogging. kadang-kadang setuju jugak, orang kite ni bab bab nak jage kesihatan liat sikit.. tak yah cakap oranglah, i pun sama..


Anyway, inilah gambar-gambar yang diambil di situ, mase ni I tak de, I keje, Emir patut pergi sekolah, tapi tak sure macam mane bapak dia tune bawak pi Kiara Park, ish ish ish.. tengok, seluar pun seluar sekolah... 


Siapa-siapa yang tinggal dekat dekat sini, nak bawak anak anak main sungai,its a good idea..something different dari belanje derang makan McD or KFC kan.. baik kite ajar anak-anak about save our environment pulak..


Yang ni pun gambar mase weekdays, i think kalau weekend, tempat ni sure penuh punyer.. I dunno wat happen to Sungai Chongkak, lawa lagi ke tempat tu. or do u have any other place yang dekat dekat dengan KL yang ade sungai2 macam ni..??? Ulu Yam tu kire jauh dah kot :)


Actually, mase ni Emir tengah demam. Papa Emir kate mase ni tak nampak pun rupe demam, ye la kan, budak budak kalau nampak bende lain sikit, semua boleh sihat... thats the reason dia tak pergi sekolah, sekali bapak dia bawak pi sini pulak...


Menyusuri jambatan...



ada banyak merpati.. so boleh la bagi makan, tapi Emmir takut..


the happy Emir...

THE PLAYGROUND


I know this picture is a duplicate of the above picture, but I think this picture looks more cheerful kan...


I thought I wanna put this playground story at different entry, but i think, it would be better, if I just summarised what we have at Kiara Park..

Since TTDI is one of the elite place in KL, seeing mat saleh is a norm.. Ape lah Emir ni.. girlfriend cantik kat belakang, cium ketiak pulak :)

The slide..
Self potrait 

The spiral... 

On the way up...

and the last thing you can do....
*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

TIDOO!!













11 comments:

mama zharfan said...

all pics are nice!!

Mommy Lyna said...

Wak salu complaint Along dah lama tak ikut dia joging kat Lembah Kiara. Hihihi.

Em's Family said...

suzie: gambar encik suami amik..

along: nak kite jogging dua orang hahaha.. :) tpai along sure kene tunggu mira..

mama_umar_maryam said...

eei,nicela anak sungai camtu! kitorg ni pon klu nk g jmpe sg kenela g langat tu ha..

mummy_ayu said...

wah..cantik gak tempat tu..kat TTDI ye dear?..nak gak try ke situ...bawak Ian & Iris...tq for sharing...

ashra said...

mira bitau,baru tau tempat ni.cantiklahh..haruss pergi ni..hepi tul tgk emir main air..

kunci said...

i tatau pun nama tempat ni kiara park hahaha.. dulu dtg jugak sini.

btw.. kat umah parents u kat kemensah tu kan ada kawasan rekreasi sungai? quite nice ada chalet and ATV rides..

kunci said...

and ada kolam pancing jugak.. ngeee~

Em's Family said...

zety: cantikkan, nbut im not sure tinggi mane

kunci: oh yaaaa thats remind me of sungai belakang tu.. memang best pun kat situ.. ape dah boleh lupe

ayu and ashra: boleh datnag sementara nak gi ikea kan hahahah

Iryani Noor said...

hehe, Yah bnyk kali ajak aku p sini.. tp jauh sgt la dr melawati..
nnt la bile2 free nk p jln2 la kt situ

Nia said...

alamak,..maknya tak ikut ke masa ni? kalau tak mesti lagi enjoy si Emir kan..hehe..

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez