Tuesday, August 17, 2010

One of my baju raya...

adalah dari kemenangan dari main banyak giveaway.. :)

Ingat tak I pernah dapat kain ni dari Ms. Syazila


terus lah i cari orang buat baju, nak jahit sendiri tak pandai.. anyway, banyak-banyak keje perempuan yang paling i tak pandai sekali is jahit mengjahit, tak tau la kenape tangan keras macam batu nak jahit tak reti. Encik Emran lagi pandai jahit pada bini dia.. kalau jahit ape terkoyak, sure pass kat dia.. tapi tak pe, minat pun kurang.. i suke duduk dapur masak memasak.. 

tapi i salute my mum, semua keje perempuan dia terror, jahit langsir, jahit kusyen, jahit baju, baju kurung, baju melayu, masak memang sudah tentu.. kemas pun rajin.. i remember once my father told me, dulu masa study kat seberang laut, bile raya tak yah susah susah, mak i tolong jahitkan baju dia ..

ok ok.. sudah, jangan bercerite, nanti panjang lagi.. anyway... inilah baju kurung saya..


I SUKE!!
Sekarang tengah pikir nak beli tudung ape :)




11 comments:

Kancilbiru said...

wahh syoknya...jimat duit kain beli baju raya...:)

toughcookie said...

wah bestnye your mom pandai jahit... you tak dapat her skills ke? selalunya sure turun ke anak kan? hehe... tapi orang yang suka masak memang selalunya tak suka menjahit.

alamak... baru teringat... baju raya i beading tak siap2 lagi. so malas. dah buat 3/4 tapi rasa tension jugak bila budak asyik kacau... bila la agaknya nak habiskan :(

mama_umar_maryam said...

wahhh dah siappp..kebaye lagi uuu..tudung pilih yg ade corak sket mira,klu x nnt nmpk dull

ashra said...

cantikla mira..hehe.a'ahh.kita pun rasa gtu.tudung bercorak naikkan seri lagi..

emm..bes nye kalu dapat jadi cm ur mum..semua boleh buat..mmg pasang niat,tp,tatau la bila nak pandai jahitnya..mesin jahit langsung tak pernah sentuh pun..keke

mama zharfan said...

ur mom sama mcm my mom...and siap pandai potong rambut sbb masa muda my mom bukak salon

anyway, lawa bj raya u..hasil contest tu...

Mummy Rizq said...

phewittt baju raya mira dah siap laaa...

iryaniLob said...

wow..cantik!
ani baru nk pegi cari baju raya tak sempat nk hantar tailor

ms sz said...

hye. wow! dapat gak die pakai kain tue yerk. me kena tunggu lepas pantang baru anta kain g toiler. hihihi.

happy tgk u happy. act i pon jual kebaya tu, dan ada gak rakan-rakan baru ambil. kain die santek.

nanti post ar, gambar pki bj neh. Hihihi. btw, sy pon pass kat hsband kalau bab jahit pakaian koyak. hehehe. masak boleh ler

Em's Family said...

kancil biru: haa jimat jimat jimat (macam upin ipin)

toughcookie: tak dapaT!!! langsung tidak.. actually adik2 sorang pun tak pandai jahit hahaha

zety: itulah, tengah nak pikir, kalau pakai tudung awning2 fesyen sekarang ni ok tak.. tak pernah ade lagi...

ashra: tak pe, tak pandai jahit takpe, kedai jahit tengah berderet tunggu..

suzie: ur mum can cut hair too??? wah itu lagi best!! can do a lot of styles la yer..

Mummy Rizq: haha dah siap, tinggal satu lagi kat kedai

ani: mira hantar ni pun tak sengaja, saje tanye2 then dia kate boleh amik lagi.. itu yang hantar terus tu, tak samapi seminggu dah siap

ms sz: yeay, u r here.. thanks for the lovely kain. i memang suke giler, kain ni.. lucky me this time hehehe

Iryani Noor said...

cantik laa baju raya ko.. siap ngan kerawang lg.. i loikeee =p..

aku ingat time kite skolah dulu, kn ade skali mak ko siap kn baju raya waktu mlm raya.. tabik spring aku.. hehehe.. nape la kite xikut cam mak2 kite kn.. superwomen betul..

zahidah dihaz said...

wah...cantiknya sis...

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez