Thursday, August 19, 2010

12 days and 30 days? whats the difference?

Salam..
how's your puasa so far? Good, not good, better or getting worst.. Hope tidak lah negative..

Ok ok, mari bercerita since i malas nak upload ape-ape gambar. So ape topik menarik hari ni? Roslin Hashim?? Ok, I tak berapa berani nak komen, sebab semua manusia ada melakukan kesalahan, and semua perkahwinan ade pasang surutnya.. kejap marah, lepas tu baik balik,lepas tu marah balik. its normal.

but i always wonder, ape yang menyebabkan perkahwinan yang dibina tak sampai 12 hari or satu bulan boleh putus di tengah jalan dalam masa yang singkat. oklah fine, mungkin first marriage tu salah decision or wat so ever, tapi kalau second marriage pun sangatlah singkat, tentulah sebagai orang Malaysia yang sangat suke amik tahu hal orang :), akan  tertanya-tanya wat happen? and makin senanglah orang malaysia yang cepat sikit nak blame :) akan kate, Roslin ade problem..

Do you read today's newspaper bace sini , takkan pokok bergoyang kalau tak de sape yang tolak tolak kan.. as a wife, u nampak je laki u ngan perempuan lain of cos la akan naik berang, angin satu badan, kadang-kadang kite nampak laki kite cakap ngan perempuan lain pun dah naik jealous (i taklah macam tu ok :)) ni pulak, bile tahu check in di hotel.. and pelik the husband of the wife pun ade..

ok maybe miscommunication, tapi Allah knows la wat happen for the past one month in their marriage. But  i really hope takkan ade lagi cerite cerite yang boleh aibkan mane mane pihak.. tak sesuai, dah lah bulan puasa yang mulia ni. kite ni pulak as malaysian, cerite panas macam ni lah kite nak bace.. i bet makin ramai lah bloggers kat Malaysia ni akan bukak cerita pasal Roslin..

and to us.. the best thing is ikut hukum hakam agama. tahu limitation macam mane, especially when we own the title as a husband or wife. jangan asyik nak sifat cool je manjang, and jangan jugak asyik nak jadi too sporting.. kadang-kadang too sporting boleh makan diri.. know the limit on how to socialize with others. 

to all.. happy fasting :)




11 comments:

Sitisifir10 said...

Ntah lah apa lah yang dikejar manusia sbnrnya...benda yang dah sah2 tak elok dibuat juga...udahla public figure...

Iryani Noor said...

agreed babe.. kdg2 kite kena tau the limit on how to socialize with others. nie tak, isteri org leh bertepuk tampar ngan laki org kt ofis.. ape nie. tak paham la..
yg kes roslin lak leh temankan p check in hotel?? pastu claim xder aper2?? wallahualam..

ashra said...

tu la..kes roslin hashim ni,nak komen pjg kang jadi fitnah atau umpat plak kan..
tapi,kalu da dua kali kawin singkat..mesti ada sebab yang sama...emm??..

Ray said...

Mira, you know, when I saw the headline of that news yesterday, the 1st thing that came to my mind was, "aaiikss..Roslin ni ka cerai balik?Gila talak ke apa?" Dangg!! ni dah jadi ala-ala fitnah la plak kan? Astaga...napela I sampai pikir cemtu time bulan puasa ni.

But still, come to think of it, tengok depa dua2 laki-bini dah matured, so what makes them rush into divorce? Selalunya benda cemni we see happens to budak0budak yg maybe akal tak berapa panjang lagi. Takde skill ke nak bincang elok-elok?

Still, harap2 benda macam ni boleh jadi pengajaran kat orang lain kan?

rina said...

kalau baca paper arini pulak, nampak sgt yg Roslin cepat sgt jatuhkan talak. sepatutnye bawak berbincang dulu. walaupon awak kena ambush, di paksa what not, patut redakan keadaan dulu baru make a decision.

ms sz said...

know the limit on how to socialize with others, i like!

kemma said...

myb something wrong kot c roslin ni hehe:P

mama_umar_maryam said...

hmm,apepon yg kesian n menanggung malu adalah anak2 kan..kt skolah ke kt kolej ke mesti kwn2 pdg serong..

Kancilbiru said...

yang tak bestnya semua kisah2 dalaman habis terbongkar bila jadi macam ni...haishh...jangan la sesekali cari bala...huhuhu

kunci said...

mmg agak bizzare

Ummi Dania Yasmine said...

know the limit on how to socialize with others. I pon suka statement u nih....dunia sekarang tak tau limit dah....ehmmm.....

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez