Friday, July 09, 2010

Happy, tak happy, happy, tak happy

Tak happy - kene marah dengan boss hari ni, this is not a simple marah-marah. ni marah marah yang hmm.. banyak betul perkara pertama yang berlaku kat sini..

"Ibu tanak buat macam ni??"

- sepanjang I keje and tiga kali ade boss, inilah boss paling garang dalam sejarah hidup I. 
- Entah lah, penat rasa tunggang terbalik untuk Company kali ni, dan dalam sejarah jugak, inilah Company pertama yang saya keje macam nak pengsan, tiada rehat dari pukul 8.30 sampai 5.30 petang. bekerja semata. usha usha internet adalah, tapi tu bile tengah penat perah otak. sungguh I betul-betul guna otak kiri dan kanan untuk syarikat ini. harus ingat, jarang benar untuk company ni I boleh balik 5.30..
- company pertama I yang betul-betul i rasa I should earn every single cent sebab banyak titik peluh keluar

kenapa I list down semua, sebab I think I am quite demotivated today. Why? Well, when your boss said something that you dont like to hear after your hard work. Period malas nak complaint. Lagipun semua tempat ade ups and down kan. so hari ni hari yang I down down.. 
 
Tapi one thing good about my current boss, she gives me something that I could not even gain at my previous Company, it was such a privilege to earn a knowledge that I own now. Even though there are still a lot that I have to learn, but again, I have left very far far from my 4 years experience at the previous Company. She gives me the trust, she gives me the confident to talk (yerp I have conducted countless technical meeting on my own). Tapi itulah, dia garang sungguh huhuhu..  Nak masuk bilik dia rasa mau jatuh jantung ni, nak nak bile dia call and say "can you come to my room now" or with such simple email "please brief".

Happy - Encik husband mengofferkan diri nak ikut pi Johannesburg!! Yeay!! Malas nak tanye dia lebih lebih sebab ye lah takut nanti frust lagi macam pergi LA tu, mule-mule kate nak ikut, lepas tu tak nak, last last tak nak pun.. so kali ni malas nak happy kaw kaw dulu sampai la dia pi beli tiket. Tapi still tak tau, bulan ape nak pergi, yang for sure kene tahun ni jugak lah, sebab tiket valid sampai bulan December jer.





   

4 comments:

ashra said...

faham2.mmg kalu kena marah dgn boss kaw kaw,rase demotivated je.nak2 kita da pun keje keras.
tapi tak pe,kena marah jumaat.kalu kena marah ari isnin,lagi tak de mood sepanjang mggu kan.

Ummi Dania Yasmine said...

Bos Garang?? I ni jenis cepat emo....x tau la cemana nak handle...huhuhu...

At last dpt berdua-dua ke Afrika Selatan. huhuhu....xder la u sengsorang jln2...:-)

BabyBooned said...

bos garang sucks bigtime. sungguh me-miserable-kan diri dan keadaan. hang in there mira!

Iryani Noor said...

erm mmg sedih kalu kena marah ngan bos, tp think of the bright side, die marah pon utk kebaikan kite gak kn.. mungkin cara die tak berapa best, tp pasni mesti kite tak kn ulang bender yg salah tu lagi..

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez