Tuesday, July 06, 2010

Cara-cara Emir tengok Tv - Part 2

Susulan dari entry ini.. ini adalah lagi satu cara macam mane Emir tengok TV..


Yer, mungkin mak dia tak mampu nak beli kerusi Ikea pelbagai warna ataupun mungkin mak dia tak ade kerusi empuk dari Macy, jadi tempat yang paling sesuai adalah di dalam bakul biru.. :)

Adat budak budak, mak ayah nyer sibuk benor lah bekerja siang dan malam nak kasik anak main mainan Fisher Price, pakai pampers Mami Poko (Emir Drypers), minum susu Mamil Gold (Emir Dugro ajer) tapi balik balik anak -anak lagi suke main baldi ketuk ketuk jadi dram, makan telur goreng lauk kicap kan kan :)

Another related question? siapakah pilihan anda malam ini Uruguay or Netherlands?? On paper, I think Netherlands gonna win this semi final and Germany will walk away with the World Cup title kan.. Aktiviti saya malam ini, tidur awal dan sila bangun pukul 2.30 di samping keje yang tinggi menggunung, tak siap siap.. phew!!





    

9 comments:

mama zharfan said...

cute plak emir dlm basket tu ;)

ashra said...

haha..tergelak baca ayat mira.
btul2.mak ayah keje kuat2 nak bg the best,last2 senduk kuali bakul kotak bagai la die nak main.keke

.:HalogAmora:. said...

emir proves that brand doesn't matter. the comfortable does! haha.

World Cup? we are on the same page :)

mummy_ayu said...

yes dear..tul tu..kita ni kerja, beli mainan best best..mainan yg bukan mainan gak yg dia nak kan..
as long as their happy right...
wal..layan bola yer...

ujie said...

aku stuju ngan ko mira..haris pn sama...mainan dia bakul kain mcm emir tu..hanger baju...botol mineral n remote astro,tv..tu sumer dia isi dlm bakul dia tu...kalo dia g dapur, pinggan plastik jd mainan dia..kami dh tawar hati nk beli mainan kt dia...yg dh dibeli, sumer x dilayan...

BabyBooned said...

kekekekek memang bertuah punya budak ;)

Ibu Emir said...

mama zharfan: tak nangis cute laa hahaha, ok ok nangis pun cute :p

ashra: kan, mak bapak yang over bagi tu and ini.. anak2 cool jer, tak peduli pun

Halogamora: i suke, tapi sorang player kalau jumpe bahu ke bahu tak kenal pun kekekeke

Mummy Ayu: layan laa jugak, sampai dah lunyai minggu ni.. haha, malam ni another one..

Ujie: betul, kadang tu bengang jer, main seronok setengah jam laa, lepas tu, mainan tu dah satu group balik ngan mainan mainan yang lame tu.. ko panggil anak ko haris ke rayyan?

BabyBooned: and the baju inside the bakul is everywhere :)

ujie said...

aku panggil haris sbb tu nama feberet aku dr dulu...rayyan tu kasik makna nama tu lebih elok...hehehe...:p

ujie said...

aku panggil haris sbb tu nama feberet aku dr dulu...rayyan tu kasik makna nama tu lebih elok...hehehe...:p

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez