Wednesday, July 07, 2010

Anak anda susah potong rambut?? mari berkawan dengan Emir...

Mase mula mula dulu, potong rambut adalah satu pekerjaan yang amat senang, walau pun mak nyer tidak lah pandai potong rambut, tapi keje cukup mudah.. letak saje atas kerusi ke ape, kerja memotong adalah tidak menyusahkan.. mungkin ada antara kamu kamu masih lagi ingat gambar ni..


Gambar ini diambil sebelum ibu Emir membuat Emir jadi agak kurang hensem. Ala ala Abu Bakar Elah (cari gambar, tapi tak jumpe pulak mane pergi).. Tapi itu adalah history macam mane Emir dan gunting rambut.. Lepas tu bile dah besar sikit, Atok dia pun offerkan diri gunting kan rambut untuk Emir, sebab Atok Emir cakap, kalau kedai potong tak hensem.. 


Mane taknyer maknyer bukain main suruh potong rambut kasik pendek, sebab nak bawak pergi kedai gunting bukan lah satu easy job., banyak betul pengeras nya, macam macam kene ikut cakap dia. sebab tu kalau sekali potong, sependek-pendek la I akan suruh orang tu potongkan.. handsome tak handome belakang kire, asalkan nak tumbuh rambut tu biar ambik mase sikit..


kadang-kadang tukang gunting rambut laki, tapi satu jelah Emir tak mau pergi kedai gunting rambut mamak, agak nya dia takut tengok mamak tu potong cepat sangat. selalu nyer kene bawak saloon untuk gunting rambut..


Gambar dua ni, gambar yang paling last Emir gunting rambut.. mase ni dia mintak kipas pusing pusing kat basikal tu, mule mule malas nak belikan, tapi adoi, kalau dah buat aksi jerit jerit macam orang kene dera, lepas tu dia pulak dan dan agree nak potong rambut.. terus saje..


Masa ni gunting rambut kat Tropicana, perempuan ni serious betul, tak de friendly langsung dengan budak, tak macam mamat kat atas tu. Tapi satu lah, tukang gunting rambut ni sampai orang beratur nak dia guntingkan rambut, padahal ade pekeja lain jugak.. sbb tu kot serious.. tak sempat nak rehat...





   

6 comments:

mummy_ayu said...

Ian..ok ajer plak sekarang potong rambut but Daddy yg dok sayang sgt ngan rambut dia..so, jarang gak la gunting rambut..bila Mummy dah bising sgt baru la...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak pernah lagi potong rambut my nuha tu..susah ker tak erk..nervous pulak..hehehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tak perasan lak hilang ker tak..

mommy nazeef said...

gamba atas skalik paling cute!! curl lagiks...hehehe

Nia said...

hehe,..suruh Diha kawan dgn Emir ni. dia pun payah nak potong rambut.

Latest Entry: Aku Melanggar Fitrah

Ibu Emir said...

Mummy Ayu: sbeab rambut Ian lawaa!!handsome gitu.. sayang la kan, i pun sayang, tpai asyik dok tepis masuk mate, tu yang geram tu..

elissme: tak susah kot kalau kecik lagi, dengar kate jer

Mommy Nazeef: ya... time flies.. dah tak de dah muke tu lagi

Nia: Diha tak pe, rambut panjang memang dah girl pun

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez