Sunday, June 13, 2010

Murah rezeki orang belanje :) - Sabak

and so yesterday, my SIL belanje all my family at Sabak. Murah rezeki.. huhu Encik Saffuan, kamu telan air liur lah dari sane.. Tengok gambar saje lah yer.. Wah lately ni rajin benor I melayan blog I :p sudah tidak ade kerje lain agak nyer

Ibu dan bapa..

Tukang belanje :D

Shahiran and Che Yah, Shahiran didnt eat seafood, dia belasah la daging and ayam jer

Pasangan comel :D

Ika and Kak Yah

Mimi and dont see my plate hehehe

Akhir and Jiji

Makan sakan

Mimi ni pulak allergic.. makan seafood je, mate merah lepas tu mulut start bengkak, tengok mate dia tu dah bengkak dah, ni baru beginning, nak dekat balik lagi besar bengkak dia, tapi mimi tak kasik amik gambar, hilang cun dia..

Emir.. "lagi sedap susu Dugro ni"

and Sabak.. barulah puas makan.. Satu kepala RM26.25, air satu jag RM19. Eat all you want. Steamboat not bad. But the service adoiii.. semua staffs dia muke masam, kiterang punyer tempat steamboat tu macam tak jalan, dia kate tak pe dia tukar, suruh angkat makanan yang kiterang dah panaskan, kiterang tak berapa paham, so biarkan la kan.., lepas tu dia datang balik bawak yang baru punyer tempat nak masak tu, dengan muke tension, waitress tu cakap "laa, tak angkat lagi ke makanan, kan tadi suruh angkat" ishh..  bahasa jiwa bangsa betul..





   



3 comments:

mama zharfan said...

me pun food lover...tp kat UK ni tak dpt nak enjoy aktiviti mkn2 mcm kat msia :)

Iryani Noor said...

babe,
sabak tu yg kt tepi mrr2 tu ke?? sedap ekk Steamboat die.. nnt nk try la.. tp soup die leh pilih ke??

ibu emir said...

Suzie : itu bahaye tu ;) sbb food is everywhere

Yani: kat sate hj samuri tmn melati, dia buffet, tp nk ala carte pun boleh jugak

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez