Monday, June 21, 2010

Happy Father's Day

To My Own Father Happy Father's Day, terima kasih kerana menjadi Baba yang best dan cool walaupun agak kuat berkata-kata (:)), I know my father will read this, segan la kan nak melankolik (spelling betul ka??)  dekat Blog ni dengan ayah sendiri. He is sporting and straight forward father, dan sudah kebiasaan dekat halwa telinga ni dengar dia cakap "Mira, you have to do something to your body" or "you makin gemuk la Mira" hehe. Anyway, terima kasih kerana membesarkan Mira menjadi semakin besar sampai lah dah berumur 28 tahun ni. Happy Father's Day



To My Own Husband
Kalau malas nak buat susu Emir, sape yang buatkan --- Papa jugak
Kalau nak pergi mane-mane, sape yang drivekan --- Papa jugak
Kalau malas nak mop mengemop ni, sapa yang mopkan --- Papa jugak
Kalau nak bayar bil ape bagai, sapa yang bayarkan --- Papa jugak
Kalau komputer rosak, sape yang betulkan --- Papa jugak
Kalau nak veto veto ni, sape yang berkuasa --- Papa jugak :p


and the list goes on....

From Mr. Husband's Facebook..
happy father's day.. tahun pertama father's day tanpa beliau.. semoga ayahanda tercinta aman di rumah barunya.. amin..


Bapa mertua saya, Mohd Tamil bin Haji Abdul Manaf (with white Baju Melayu) meninggal dunia hari Jumaat lepas. Semoga Roh arwah ditempatkan di orang-orang yang Soleh. Alfatihah


Bagi kami, seperti yang tertulis di Facebook Mira, ade dugaan sewaktu perjalanan pulang ke Melaka. Kerete kami, rosak di tengah jalan (R&R Seremban). Tak pernah lagi ade sejarah kerete Citra kami ni Rosak tengah-tengah jalan. Kami (My Husband, my sister in law, Emir and I) tak sempat nak melihat wajah Arwah buat kali terakhir, hanya Alfatihah dan doa mengiri beliau. Kami sampai ke Melaka setelah arwah selamat dikebumikan.


our last Hari Raya picture with Arwah

Tapi bak kata my SIL, dia kata, tak perlu nak kesalkan, sebab kite dah buat sehabis baik untuk abah ape yang termampu.


HAPPY FATHER's DAY.. Selamat Hari Bapa kepada semua bapa-bapa di seluruh dunia. Hargailah dan sayangilah bapa anda ketika mereka masih berada di dunia ini.. Jika ada di kalangan kita, bapanya sudah pergi, perbanyakkan sedekah AlFatihah dan bacaan doa / Al Quran untuk mereka..












6 comments:

ashra said...

happy father's day to all daddies =)
moga sesama kita berbahagia bersama keluarga tercinta..

emran said...

happy father's day

Iryani Noor said...

happy father's day to Emran...
al-fatihah buat arwah.. moga rohnya ditempatkan dikalangan org yg beriman =p..

ujie said...

takziah mira n emran...semoga roh nya ditempatkan bersama orang2 yg beriman...al-fatihah

mama_umar_maryam said...

takziah utk FIL mira..heppy father's day utk lelaki2 kesayanagn kite sumer ;)

BabyBooned said...

innalillah..

tak boleh bayangkan macamana mister emran must've felt about missing the opportunity untuk menatap arwah buat kali terakhir.. :(

happy belated father's day to mister emran.

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez