Saturday, May 22, 2010

the 5th Anniversary

.... was actually on 21st every year. But since yesterday, was my last day at the office before I am flying off, so I have to pass this.. :(

the 5th year is great!! orang kate kalau lah nak tengok kawin tu stabil ke tak, tunggu lah lepas 5 tahun baru orang dapat sefahaman (iyer ke ??) Well, i might say, we are still in the learning process, banyak bende lagi nak belajar dari masing masing, banyak bende lagi yang tak pernah digaduhkan :p

So sepanjang lima tahun ni, I myself adalah orang yang sangat dependent, sunggulah saya tidak tau, rumah-rumah kiterang satu bulan bayar berape, kerete bayar berape, bil bil dah bayar ke belum, sungguh mira tidak tahu. dan nak pergi mane-mane pun, mesti lah ade Encik suami yang akan tepek kat sebelah tak pun dia lah yang tolong uruskan semua. Ok, kalau turun naik jet, nak pergi cop ke ape bagai, diaaaaaaaaa jugaakkk. So mane lah saya tidak upset sebab dia tak nak ikut mira pergi LA.. Sangat upset Ok, sape nak tolong angkat beg? sape nak tolong tunjuk jalan subway ke ape? sape nak tengok pete nak gi mane? sape yang tukang amik gambar??? yang paling penting, mira rase secure bile dia ade..

Tapi tak pelah, dah orang tak nak ikut kan, bukan boleh pakse, bukan budak kecik yang boleh bagi "sweet" kate jom ikut.. His argument - the ticket is fairly expensive, which I agree jugak lah.. Kiterang naik Cathay Pacific, dalam RM8K+ huish.. mahalkan..

Asal lalut pasal nak pergi LA ni, ok ok,sebab ade dua hari yang mira akan duduk sorang-sorang, yang lain semua akan balik awal. huhu takut tu ade jugak, tapi mmm im extending kot kot la dia berubah fikiran,, rupenyer tak.. lagi dia ade plan nak pergi jalan dengan Emir mase mira tak de adalah..

Anyway, selamat ulangtahun yang ke 5 suamiku. Moga kite ni diberkati dunia dan akhirat.

From your lovely and bubbly wifey
Mira - nam :)





    

6 comments:

mama zharfan said...

happy anniversary!!

shu said...

take care mira! hope all will be ok.

happy anniversary..

ashra said...

happy anniversary,mira..
hehe..sama la kita dua,mira.sgt dependant..huhu.mmg le faham perasaan mira tu.

btw,wpun sedih hubby tak dapat gi,hope mira hepi2 kat sana.skali seumur idupkan..hehe.

BabyBooned said...

happy (belated) anniversary dear!

los angeles? its a pretty safe place, takde plak tembak-menembak mcm dlm tv tu (nauzubillahhh). just make sure u stay within the good neighbourhoods. insyaallah u'll be fine.

toughcookie said...

oh i ada lagi 2 tahun untuk achieve 5 years... :)

congrats, dear. and enjoy your trip.

mommy nazeef said...

heppi ann! dah 5 years dah?mcm xpicaye plak...hihi..btw, take gud care..have a nice trip!! yehaaaa

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez