Monday, April 05, 2010

This is not FUNNY

Yes, akhirnya saya telah mendapat petunjuk, seru untuk sambung belajar and this is something REALLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!! tapi

Encik Husband gelakkan saya bile I kate I nak sambung belajar... hmmm

But im not going to pursue my master.. insyaAllah kalau tak de aral, Mira nak buat ACCA... may be being the first one in UTP ade IT and ade ACCA.. I have to sit for this exam if I want to excel in my field..  even kalau nak jadi lecturer pun senang.. Now, Im going to my fifth year surviving at Accounting Firm, it is a total waste kalau i tak de ACCA or whatso ever.

and hello, im not that late, i am just 28 years young, even though I have no exemption for this exam, I am targetting to finish it in 3 years time, of course with a title as A FULL TIME Student..  so insyaAllah dalam 4 tahun la, mase tu umur 32 tahun.. and im talking about my career until my age of 55, insyaAllah kan..

but my biggest task for now is to search and hunting for sponsorship... 

dekat tempat keje memang dia sponsor, but i cannot take it kene ikat sampai 3 tahun plus i know how to measure myself, i seriously tak boleh nak balance between work + study + house chores + family.. kalau keje tempat lain boleh kot.. tapi dekat audit firm adoii, i surrender, and dont try to teach me that I can do it ok..

lagi satu, bile dah jadi student balik, mesti lah ade something to back up, that will be another biggest obstacles to think, hmm boleh ke, i dunno, sanggup ke orang keliling i nak korban untuk i and bagi i kejar cite2 yang dah lambat i might say.. hmmm

Harap-harap semua nya dipermudahkan. Amin..





   

7 comments:

Iryani Noor said...
This comment has been removed by the author.
Iryani Noor said...

yeah ur rite, 28 still not to old utk smbg study...di mana ada kemahuan disitu ada jln babe..

insya-Allah, aku doa kn mudah-mudahan ko dpt smbg ACCA ko tuh....
Amin

kirana said...

amik la ACCA tu...nnt lagik senang awk nk demand :)
saya ni minat ngn akaun walaupon tak penah amik akaun..

Siti said...

great..siti yg degree akaun ni pun takde plan nak ambik ACCA. good luck to you k!

rina said...

eh, kak mira takde amik exam tiap 6 months ke sebelum ni? coz my fren (budak IS yg melompat ke account under pet* [kes tak amik keja ngan diorang]), dia mmg ada exam every 6 months, i think for ACCA. belum abis lg la tapinye.
semoga semuanye dipermudahkan..saya aminnnnnnn panjang2

Em's Family said...

kirana: srkarang ni just target nak jadi lecturer, emran kate sape degil tak nak ikut cakap dia dulu .. well at least rase keje corporate sector kan..

Siti: itulah sekarang ni semangant llaa, hope it lasts..

rina: patutnyer ade, tapi dulu kak mira tak amik sebab malas, tak bersedsia.. now i feel it is a need to get that cert.. but anyway, i tak bond ngan pet

BabyBooned said...

hun, ure never too old to study. seriously! and u're such a smart person too! i'm thinking of a phD in the near future kalau seruan dtg, insyaAllah ;) u should be proud that the seruan is here for u already!!

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez