Saturday, April 10, 2010

Project Alpha Season 2 Launch

Pertama-tama bile ade cerite nak diupdate, tangan ni malas nak menaip. Ok, sungguh tipu lah kalau kate si Mira ni malas nak berblog. Tak.. tapi sekarang ni adalah musim untuk menyorokkan komputer semasa weekdays. Ye, ibu dan papa Emir akhirnya telah bersetuju untuk menyorokkan komputer dari hari Isnin sampai hari jumaat. Jadi bile Emir kene puasa computer, mak pak nyer kene ikut samalah kan. mane boleh tak nak kasik anak main tapi mak ayah sibuk ngadap komputer. Mau nangis guling-guling macam orang kene deralah jadinya.

Jadi buat permulaan, percubaan ini adalah agak berjaya dan Ibu dan Papa Emir masih lagi bertahan untuk menjawab soalan yang sama 

"Ibu can i play helicopter game"
"No"
"why"
"papa left the computer at his office"

dan bukanlah sekali, dua kali atau tiga kali Emir ni tanye soalan yang sama, tapi berkali-kali sampai selalunyer Emir akan menangis  carik simpati, tapi ibu papa nyer agak kebal. Risau jugak kalaulah Emir kene pakai spek umur tadika lagi.. Hilang lah handsome anakku sayang kan.. :)

Kembali kepada cerita asal, hari Rabu lepas pergilah ke Project Alpha Season 2 Soft Launch. Mule-mule ajak Naz teman, tapi hari Rabu jugaklah Naz sakit tekak, terus MC the next day. sian lah kawan ku sorang ni, sampai Bubble Bobble pun tak dapat nak order.  Oh ya dekat ofis baru ni, rajin benor mengorder Bubble Bobble, sedap sungguh bile dapat sedut itu Bubble bubble nyer. RM3 tapi airnyer delivery. kalau dasar pemalas macam Mira ni, penghantaran hingga ke pintu adalah sangat dihargai. :)

Balik pade cerite tadi, lepas Naz tak boleh, mule lah cari dekat Gtalk List, Yahoo List sapekah orang yang berpotensi nak teman malam tu. Tapi malangnyer yang ditanye dua orang je Along dan Ani tapi Along kene balik jage anak (sebab tu laki saya tak leh ikut) dan Ani kene keje (lepas pergi interview di kampus itu). Jadi terpakselah berpusing-pusing kepala nak suruh sape teman.

Sekali, nasib sangat baik, Encik husband kate dia boleh ikut tapi tak leh lame. Ok la tu, sungguh Mira nak pergi soft launch hanya nak menyibuk dapatkan goodies dari adidas (ah memang dasar suke bende percume Puan Mira ni).


So pergilah, tengok-tengok dah ramai dah orang beratur. Nun hujung sane nampak Encik Azwan Ali tengah cakap depan kamera. Oh ya Encik Azwan Ali adalah antara blogger untuk Project Alpha Season 2 ni. Ok ok, itu bukan maksud utama, mase beratur tu, mate Puan Amira tak dapat nak lari dari tengok goodies bag adidas, sempat ke tidak nak dapat sorang dua ni.. 


Senyum panjang Puan Mira bile sampai giliran dia, adidas tinggal lagi berape kerat je and still lagi boleh dapat dua goodies bag. hehehe lagi lagi senyum panjang. ade tiket tengok cerite Kick Ass tapi sebab pukul 930 malam baru nak start and esok nak keje dengan bawak Emir sekali. awal awal ,  I have to pass the movie. Dan saya mintak maap ye Nuffnang, lagipun Mira bukan orang penting pun kan kan kan.. Konon-konon sebab tak nak bazirkan tiket tu, tanyelah beberapa orang yang nak beli tiket, kot kot depa nak lah kan tiket free, tapi sorang pun tak nak sebab tak penah dengar tajuk cerite tu huhuhu..

Tidak lah sepanjang mase kat situ, nasib baiklah Cinnelaisure ni sebelah menyebelah je ngan tempat game and surau. At least Emir boleh lah occupied sementara maknyer sibuk tengok sape lah yang aku kenal kat sini. Mira kat situ kire sorang je, dah la tak kenal sape, nasib ade satu auntie sporting ni yang tolong ambikkan tiket untuk anak dia. Cool betul, anak laki lagi , anak dia kat tempat keje so tak sempat nak amik beratur panjang ape bagai, suruh mak nyer tolong.. and I like the statement when the mom said "my son always bring me everywhere I go, we are partners",  bukan senang anak laki nak bawak ke hulu ke hilir mak nyer kan. Tapi telupe pulak nak amik gambar ngan auntie tu. Jumpe jugak dengan AyuArjuna, nasib ade sorang yang boleh tegor kejap, kalau tidak mau sangap :)


ade Rimmel makeup yang datang bagi free make up, but tidak lah mira sibuk nak pergi make up. maleh :) anak aku lari ke sana ke mari, mak dia statik nak make up. ha tak de tak de.. so tengok je lah orang orang muda dapat make up free..


Dalam banyak blogger blogger glamer ni yang mira selalu bace cerite mereke mereke ni adalah Redmummy, Klubbkidd dan Ninie Ahmad, yang lain aiyoo tak berape kenal lah :) I bace Redmummy sebab orang lain bace hehe, lagipun best per bile caca marba punyer entry. Klubbkidd I bace sebab nak bace what is real in that music industry especially pasai Akademi Fantasia, tapi dia tak dak gossip ya, semua cerite betul2 punyer, and Ninie Ahmad mira bace sebab she is different, lagipun Supertall nyer adalah ex school mate mira kat jasin hehehe :) So buat pertama kali nyer.. amiklah gambar ngan Redmummy and this is the second time i met her in person..


Tapi dalam orang lain sibuk nak amik gambar ngan blogger blogger sampai mira terlupe nak amik gambar kat banner Project Alpha 2 tu, anak ku sayang ni suruh mak nyer amik gambar ngan pistol2 kat satu kedai ni kat dalam Cinnelaisure tu, selame ni pun mak dia tak tau pun kewujudan kedai ni. Tapi sebab Emir ok, kite pun ikut je lah..

Tapi yang paling best, anak ku sayang ni datang official event dengan hanya 

BERBAJU TIDO :)





    

No comments:

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez