Saturday, April 10, 2010

My Best Friend is now a mother :)

Introducing...
Eryssa Sofea (ok, kalau salah ibu / mummy / mama sila betulkan erk, tapi bunyi dah ada)

Welcome, selamat datang ke alam ibu dan bapa kepada Yani dan  Farid. Sofea selamat dilahirkan pagi tadi pukul 2 pagi, 10 April 2010 dekat Ampang Puteri, auntie mira tahu tengok status adik Yani kat Facebook. Huhu yani cakap dah bagi SMS, tapi rase SMS tu singgah kat kedai baby cari hadiah kot :p sekarang banyak betul orang beranak yer, next in line is Nolee yang tengah tunggu hari jugak.

Suke suke suke tengok kawan-kawan dah jadi mak dan ayah. kalau ikutkan , mira ni antara yang pioneer jadi mak sebab kawin awaiiii sikit, so mase dulu tu tak de geng nak kongsi ape yang kite rase, dan sebab tu lah banyak ade bloggers friend.


So tadi, keluarga Encik Emran berziarah lah dekat Ampang Puteri, bagi tau nak datang pun bile 15 minit nak sampai, ish ish. Sampai sampai je sungguh bertuah sebab puteri itu ada di tangan mak nyer.. Tak sempat salam maknyer, auntie Mira ni main cium je baby tu tanpe kebenaran ish ish. 


Puteh melepak anak ko Yani, hidung ikut mak nyer, mate pun ikut maknyer tapi tembamnyer ikut pak nyer.. betul2 dua acuan, tak pe kecik lagi, makin besar makin banyak dia tukar tukar. Sebelum Emir restless, ibu suruh Emir amik gambar ibu ngan auntie Yani ngan baby Sofea.. makin ok pulak tengok dia punye skill amik gambar.. centre lagi..


Yang ni pulak kalau tak silap mase si Yani ni cerite pengalaman nak beranak. Kelakar pulak bile dengar cerite dia, sebab mase air ketuban dia pecah, tak de sape kat rumah, nasib mase tu mak dia yang tak pernah pernah bawak handphone, bawak handphone and the only one yang boleh bawak Yani pi hospital ialah maknyer sebab semua tak de kat rumah pi keje tak pun pi study. Biaselah, sebelum ni kalau perempuan beranak, laki menggelupur kan,  ni bile anak sendiri nak beranak, mak dia je yang ade, Yani cakap menggelupur jugak mak dia, sampai nak tanye jalan dari Melawati nak ke Ampang Puteri pun confuse sebab panik, padahal bukannyer setahun baru duduk area Ampang :) ... 


Me with Sofea. Ok, dont ask me for my second child, as you all know, he /she always welcome in my life.. rezeki je tak de lagi..


Tahu tak, anak jantan saya ni sekarang dah pandai tak nak amik gambar, nak jadi orang belakang tabir je. tapi dari dulu lagi dia macam ikut mood dia nak amik gambar ke tak, tapi sekarang dia tambah SATU lagi skill.. dalam banyak2 gambar yang mira try nak amik hari ni, semuanyer goyang, ade satuuu je tak goyang..  tapi punyer la dia guling guling tak bagi kite amik.. and after mira immediately amik gambar, dia mintak phone.. Dah ku agak dah..  EMIR ni pergi delete gambar tu.. yes yes, sekarang dia dah pandai delete gambar, let say kalau dia amik gambar goyang2 dia akan immediately delete gambar tu.. Hmmm.. Mane tak tumpah kuah kalau ke nasik ---> betul ke haa.. i think paling tempat, bapak borek anak rintik :)





    

2 comments:

unlisted_one said...

Teringat pulak pengalaman bersalin dulu..pergh,..horror.

Iryani Noor said...

babe...
aku tak jadi letak erysa...
tukar pd alia..
turn out maksud erysa tu pengantin...
aiseyyy, baru kuar tak kn dh nk kawen kot.. ahaksss =p

btw thanx for coming ya....
n hadiah ko sgt2 berguna =p...
senang aku nk sterilize botol anak aku

 

| | | I'm Ibu Emir | | | Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez